Psikopatları nasıl bilirsiniz? Cevabınız ‘Çok zeki’ ise bunu yeniden düşünün

Hannibal efsanesi çöktü…

Psikopatları nasıl bilirsiniz? Cevabınız ‘Çok zeki’ ise bunu yeniden düşünün. Zira iki araştırma, psikopatların çok daha az zekaya sahip olduğunu ortaya koydu.

‘Psikopat’ denince ilk akla gelen karakterlerden biri, filmi de çekilen ‘Kuzuların Sessizliği’ kitabının kahramanı Hannibal Lecter’dır. Psikopatların ve seri katillerin genellike zeki olduğu düşünülür. Hannibal Lecter da oldukça büyüleyici bir zekaya sahip kurgusal bir karakterdir. Ancak ABD’deki St Louis Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, bu yargıyı tersine çevirecek sonuçlara ulaştı.

Zeka ve psikopatlık üzerine yayımlanmış 187 araştırmanın sonuçlarını analiz eden bilim insanları, psikopatların psikopatik özellik göstermeyen insanlardan daha zeki olduklarına dair herhangi bir bulgu elde edemedi. Hatta, aradaki ilişkinin tam tersi olduğu görüldü. Psikopatlar, zeka testlerinde gözle görülür seviyede düşük puanlar aldı. Iowa State University’den araştırmacıların yürüttüğü çalışmaya göre ise, psikopatların okulda başarısız bireyler olduğu görüldü. Yapılan araştırmalarda, bu kişilerin oturup kitap okumayı sevmeyen bireyler olduğu, nihayetinde de madde bağımlısı oldukları belirtiliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.