Protez organ üretimine çok az kaldı

Bilim insanları, elektronik insan derisine enerji sağlayabilecek bir yöntem geliştirdi.

Elektronik protezler ve sentetik deri geliştirebilmek için farklı bilim insanlarının dünyanın farklı bölgelerinde mücadelesi devam ederken heyecan verici bir haber İskoçya’nın Glasgow Üniversitesi Mühendislik Bölümü’nden geldi.

Bölümde görev yapan Ravinder Dahiya, karbonun çok ince bir çeşidi olan grafen kullanarak sentetik deri için gereken enerjiyi sağlayacak bir yöntem geliştirdiklerini açıkladı.

blank

Sadece bir atom kalınlığında

Sentetik deri ve protez organ çalışmalarında karşılaşılan en önemli güçlüklerden biri, üretilecek organın enerji ihtiyacının nasıl karşılanacağı. Sadece bir atom kalınlığındaki grafenle çalışması planlanan yöntemde derinin his ve hareket duygusu için gereken enerji güneşten sağlanacak.

Dahiya, yaptıkları çalışmanın ‘enerji açısından tamamen kendi başına çalışan protez organ geliştirilmesinin önünü açtığını’ söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.