Plastik poşet yasaklandı haberine yalanlama geldi

Plastik poşetlerin 2018 yılından itibaren yasaklanacağına yönelik yapılan haberlere yalanlama geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere hiçbir yetkili kamu kurumunun bu yönde almış herhangi bir kararı olmadığı ortaya çıktı.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklanan “Plastik poşet kullanımına 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yasaklama gelecek” haberinin asılsız olduğu ortaya çıktı. Türk plastik ve ambalaj sektörü temsilcilerini kızdıran bu asılsız habere yönelik başta PAGEV olmak üzere birçok kuruluştan yalanlama haberi geldi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası nezdinde çalışmalarını sürdüren Plastik, Ambalaj ve Kauçuk Sektör Komitesi Başkanı Kağan Yeşil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu yönde alınmış herhangi bir yasaklama kararı olmadığını söyledi.

DOĞADA YÜZDE YÜZ ÇÖZÜLEN POŞETLER ÜRETİLİYOR

Yeşil, açıklamasında şunları söyledi:

“Söz konusu uygulama naylon poşet yasaklanmasına yönelik değil, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren poşetlerin ücret karşılığında satılarak, kullanımının azaltılmasına dönük bir düzenlemedir. Sektör olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Atık Yönetmeliği kapsamında plastik poşet yerine doğada yüzde 100 çözünebilen oxo-bio çözünür ve biyozbonur poşetlerin üretimi ve tüketimine yönelik çalışmalar 5 yıl önce uygulanmaya başlandı. Türk plastik ve ambalaj sektörü olarak doğa dostu ambalaj poşeti üretimi gerçekleştirmek adına Ar-Ge ve İnnovasyon araştırmalarında önemli aşamalar kaydetmekteyiz.

YÜZBİNLERCE İNSAN SEKTÖRDEN EKMEK YİYOR

Doğa dostu üretimde Avrupa’da Almanya’dan sonra lider konumda Türkiye, kısa zaman içerisinde yaptığı araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra gerçekleştireceği kalkınma hamleleriyle çok kısa bir zaman içerisinde dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Türk plastik ve ambalaj sektörünün gelişimini, değerini ve yüz binlerce insanın ekmek yediği sektörü hedef alan bu yalan haberi kınıyoruz. Tüketiciyi ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik gerçeği yansıtmayan söz konusu habere itibar edilmemesi gerekmektedir.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.