Paramparça ve Muhteşem Yüzyıl Kösem CNN International’da

Türkiye’nin uluslararası ticaretteki modern rolünü eski İpek Yolu rotası üzerinden inceleyen CNN International’ın İpek Yolu: Geçmiş, Bugün, Gelecek programı Star’ın ilgiyle takip edilen dizileri Paramparça ve Muhteşem Yüzyıl Kösem dizilerinin setine konuk oldu.

Paramparça’nın kamera arkası görüntülerini kayda alan kanal, dizinin yıldızı Nurgül Yeşilçay’a da mikrofon uzattı. CNN International’a konuşan Yeşilçay, dizideki karakterinden bahsetti: “Ailesi için çabalayan bir anne. Zengin bir adama aşık olan fakir bir kadın. Evet, bu bir klişe ama ben klişelere bayılıyorum!” dedi.

CNN, Türkiye’nin uluslararası izleyici rakamlarında İngilizce yayınlanan dizilerden sonra nasıl ikinci konuma geldiğini ve Latin Amerika, Asya, Orta Doğu ve ötesinde nasıl geniş bir izleyici kitlesine ulaştığını da araştırdı. Paramparça dizisinin prodüksiyon şirketi Endemol Shine Türkiye’nin Mali İşler Müdürü Hakan Erin, “Türkiye pazarı bizler için yeterli değil. Bu yüzden dizilerimizi ihraç etmemiz gerekiyor. Dizilerimizi tam olarak nasıl satacağımızı, hangi ülkeleri ele alacağımızı biliyoruz. Bu işin arkasında bir matematik var, buna senaryo mühendisliği diyoruz” dedi.

Program, dünyada milyonlarca izleyiciye ulaşan “Muhteşem Yüzyıl” ve Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yapımcısı Timur Savcı ile de röportaj yaptı.

Türk dizilerinin dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde yakaladığı başarının sebeplerini anlatan Timur Savcı, “Muhteşem Yüzyıl Kösem”de de muhteşem bir aşkı, muhteşem bir gücü ve muhteşem bir imparatorluğu anlattıklarını ifade etti. Savcı aynı zamanda “Muhteşem Yüzyıl Kösem”in, kadının Osmanlı toplumundaki gizli gücünü gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.