Oya Aydoğan’ın ölümünde çok acı tesadüf

1 haftadır yoğun bakımda yaşam savaşı veren Oya Aydoğan, bu sabah hayata veda etti. Aydoğan’ın annesi de yıllar önce yemek yerken rahatsızlanmış ve bir süre sonra vefat etmiş.

Boğazına takılan patatesi çıkartmak isterken aort damarı yırtılan ve kaldırıldığı hastanede 12 saat süren ameliyat geçiren Oya Aydoğan o günden bu yana uyutuluyordu. Aydoğan, 1 hafta süren yaşam savaşını bu sabah kaybetti. Aydoğan’ın ölüm haberi sanat dünyasını yasa boğdu. Ünlü sanatçı Oya Aydoğan’ın annesi de, yıllar önce yemek yerken rahatsızlanmış ve bir süre sonra vefat etmiş.

VEFAT SONRASI HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA

Oya Aydoğan’ın yaşamını yitirmesinin ardından hastaneden açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“07 Mayıs 2016 Cumartesi gecesi, hastanemiz acil servisine “Akut Asendan Aorta Diseksiyonu” tanısı ile başvurmuş, ameliyat edilmiş ve sonrasında yoğun bakımımızda tedavi altına alınmış olan Sayın Oya Aydoğan’ın sağlık durumu, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 23.00 itibarı ile, artan beyin ödeminin sonucu olarak daha da bozulmuş, hastamızın tansiyon düşüklüğü tedaviye yanıt vermeyen şekilde seyir göstermeye başlamıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, maalesef hastamız 15 Mayıs 2016 Pazar günü sabaha karşı saat 07.15’te vefat etmiştir.

Kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm sevenleri ve dostlarına başsağlığı diliyoruz.”

EN ACI TESADÜF

‘Söylemezsem Olmaz’ programındaki arkadaşı Lerzan Mutlu, Oya Aydoğan’ın annesinin de yıllar önce benzer bir rahatsızlık geçirdiğini anlattı. Mutlu, “Oya Abla bunu hep anlatırdı. Yemek yerken sapasağlam kadın bir anda yere yığıldı. Ondan sonra da toparlayamadı derdi. Oya Abla annesiyle ilgili hep bunu söylerdi.” dedi.

HABERİ DUYAN HASTANEYE KOŞTU

Sanatçı Oya Aydoğan’ın tedavi gördüğü ve bu sabah hayatını kaybettiği hastaneye ziyaretçi akını yaşanıyor. Sanatçı Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre de hastaneye giden isimler arasında. Gencebay, “Allah gani gani rahmet eylesin, başımız sağ olsun” dedi.

Hastaneye gelenler arasında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sinema oyuncusu Halil Ergün, Bülent Bilgiç, komedyen Ceyhun Yılmaz, şarkıcı Tuba Ekinci ve çok sayıda ünlü isim de var.

“OLAYIN OLDUĞU AKŞAMIN 1 GÜN ÖNCESİ BERABERDİK”

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar üzgün olduğunu belirterek, “Çok üzgünüm. Olayın olduğu akşamın bir gün öncesi beraberdik. Sanatçı kişiliği dışında insani yapısı, sanata dair son 2 yıldaki beraberliğimizin gerçekten çok değerli izleri var. Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah ona yakışan son görevi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Sinema oyuncusu Halil Ergün ise, meslektaşının ölüm haberini alır almaz hastaneye geldi. Bitkin görünen Ergün, “Hepimizin başı sağ olsun, çok üzgünüz” dedi.

“BİRKAÇ GÜNDÜR KÖTÜ HABER BEKLENİYORDU”

Ünlü sanatçı için rahmet dileyen Ceyhun Yılmaz, “Çok kıymetli bir insandı. Oğlu ve sevenlerine destek olmak için geldim. Birkaç gündür kötü haber bekleniyordu ama seslendirilmiyordu. İnşallah benim anacığımla beraber nur içinde yatarlar. Ondan geldik ona gideceğiz. Allah rahmet etsin” şeklinde konuştu.

TUĞBA EKİNCİ: ÇOK GENÇTİ, KURTULUR SANIYORDUM

Tuğba Ekinci ise, “Ben yakıştıramadım, çok gençti kurtulur sanıyordum. Her şey Allah’tan. İnsanın abla gibi gördüğü insanları kaybetmesi çok garibine gidiyor. Allah yakınlarına sabır versin” dedi.

OYA AYDOĞAN KİMDİR?

– Oya Aydoğan, 10 Şubat 1957 yılında Erzincan’da doğdu. Dört kişilik bir ailenin en küçük üyesi olan Oya Aydoğan’ın çocukluğu Beyoğlu’nda geçti.

– Ortaokulu, Ste. Pulchérie’de, liseye ise Notre dame de Sion’da okudu.Oya Aydoğan sinemaya 1972 yapımı ‘Kabadayılar Kralı’ ile başladı.

– Aydoğan, 1975 yılında ‘Alev Gün’ takma adıyla katıldığı güzellik yarışmasına katıldı.1976 yılında düzenlenen 8. Sinema Artisti Yarışması’nda birincilik ipini göğüsledi.1978 yılında Haluk Ulusoy ile nikah masasına oturan Oya Aydoğan, 4 gün sonra sürpriz bir kararla boşandı.

– 80’li yılların başında sahneye çıkmaya başlayan Oya Aydoğan, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Kemal Sunal gibi birbirinden usta isimlerle kamera karşısına geçti. Bursalı gazinocu Tamer Taylan ile uzun süreli biliktelik yaşan Oya Aydoğan, Latif Demirbağ ile ikinci kez nikah masasına oturdu. Çiftin bu evlilikten Gurur adını verdiği bir de oğlu oldu. Oya Aydoğan, uzak kaldığı setlere 2011 yılında Bez Bebek dizisi ile döndü.

– Ünlü oyuncu aynı yıl sunuculuğunu Emel Müftüoğlu ile üstlendiği ‘Şekerli Kahve’ isimli televizyon programı ile izleyici karşısına çıktı.

– 2015 yılında romantik komedi türündeki ‘Aşk Nerede’ ile sinemaseverlerin karşısına çıkan usta oyuncu kariyerine 51 sinema filmi, 8 de televizyon dizisi sığdırdı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.