Oscar ödüllü usta aktör Tom Hanks’in öykü kitabı çıktı

Oscar ödüllü usta aktör Tom Hanks kitap yazdı…

Evinde 100’ü aşkın eski daktilosu bulunan aktör Tom Hanks, “Uncommon Type: Some Stories” ismini taşıyan bir öykü kitabı çıkardı. Kİtabın yayıncısının geçtiğimiz günlerde açıkladığına göre kitap 17 öyküden oluşacak. Bu hikayelerin her biri farklı bir daktilo ile ilgili olacak.

2015 yılında yazmaya başlayan ve sessiz sedasız kitabını yazan usta oyuncu Hanks bu süreç hakkında, “İki yıl boyunca New York, Berlin, Budapeşte ve Atlanta’da filmler çektik ve tüm hikâyeleri bu süreçte yazdım. Basın toplantıları sürecinde otellerde, tatillerde, uçakta, evde, ofiste, kısacası her yerde yazmaya devam ettim. Gerçekten bir plan yapabildiğim dönemlerde sabah 9’dan öğlen 1’e kadar yazdım” dedi.

Yayınaevi Knopf’un Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni olan Sonny Mehta, “Birkaç yıl önce The New Yorker’da Tom tarafından yazılan bir hikayeyi okudum ve olağanüstü diline ve yazma hakimiyetine vuruldum. Eserlerde daha fazla hikaye olabileceğini ummuştum. Ne mutlu ki okuyucular için, öyle olduğu ortaya çıktı” dedi.

blank

Uncommon Type: Some Stories öykü kitabının içerik açıklaması ise şu şekilde, “Bir göçmen Doğu Avrupa’dan ülkesindeki iç savaş yüzünden ailesi ve hayatı dağıldıktan sonra New York’a varır. Her işi yolunda giden ve her oyunu kazanan bir adam sonunda ESPN’in yeni şöhreti haline gelir. Şimdi kusursuzluk ve ünün hayatındaki sevdiği şeyleri mahvedeceğine karar vermelidir. Amerika’da daha büyük şeylerin peşindeki eksantrik bir milyarder ve sadık yönetici asistanı; bir aktörün eğlence alemi, romantizim ve biraz gerçek hayat”.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.