Olimpiyat tarihinin en fazla madalya kazanan ismi Michael Phelps, madalyaya doymuyor

Olimpiyat tarihinin en fazla madalya kazanan ismi olan ABD’li yüzücü koleksiyonuna bir yenisini ekledi. Michael Phelps, ABD’nin 4×100 serbest takımdaki birinciliğiyle 19’u altın olmak üzere 23. madalyasını kazandı. Kadınlarda ise Ledecky, Sjostrom ve Peaty dünya rekoru kırdı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda düzenlenen yüzme yarışmalarında, 4 kategoride madalyalar sahiplerini buldu. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Su Sporları Salonu’nda yapılan organizasyonda, erkeklerde 100 metre kurbağalama ve 4×100 metre serbest takım ile kadınlarda 100 metre kelebek ve 400 metre serbest kategorilerinde madalyalar dağıtıldı.

Kadınlarda ABD’li Katie Ledecky, 400 metre serbestte elde ettiği 3.56.46’lık derecesiyle, 100 metre kelebekte İsveçli Sarah Sjostrom 55,48’lik süresiyle ve erkeklerde de Büyük Britanyalı Adam Peaty, 100 metre kurbağalamada 57.13’lük zamanıyla yeni dünya rekorlarının sahibi olmayı başardı.
DÜNYACA ünlü yüzücü Michael Phelps ise ABD Milli Takımı’nın 4×100 metre serbestteki birinciliğiyle, olimpiyat kariyerinde 19’u altın olmak üzere toplamda 23’üncü madalyasını kazandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.