OHAL sonrası borçlulara yeniden yapılandırma imkanı getiriliyor

Darbe girişiminin ardından alınan önlemler konusunda bilgiler veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borçları için yeniden yapılandırma hakkı getirileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, darbe girişiminin ardından alınan önlemlerle ilgili NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Vergi borçları için alınan önemli bir kararı açıklayan Ağbal, “Geçen ay itibariyle ödenmemiş olan vergi borçlarına yeniden yapılandırma getiriyoruz” dedi.

Naci Ağbal, şöyle konuştu:

“Vatandaşımız şu anki borçlarını en uygun koşullarla ödeyebilsin istiyoruz. 18 aya kadar taksit getiriyoruz. Peşin ödemeye de yeniden yapılandırma getiriyoruz.

Büyük bir teşvik getiriyoruz. Örneğin, 100 lira vergi borcu, 70 lira da gecikme zammı var. Bu 70 liralık faiz kısmını gecikme zammı değil de, 40 liraya düşürüyoruz.”

Düzenlemenin geçmişe dönük tüm alacaklıları kapsayacağını dile getiren Maliye Bakanı Ağbal, “Bizde kayıtlı 90 milyarlık yeniden yapılandırılacak tutar var. SGK primleri olarak da 72 milyarlık tutar var. Kabaca 160 milyalık tutarı yeniden yapılandırmış olacağız” dedi.

Ağbal, yapılacak yeni düzenlemeleri şu sözlerle anlattı:

“İhtilaflı vergi ve prim alacaklarına da yeniden yapılandırma getiriyoruz. Şu anda devam eden vergi incelemelerine de yeniden yapılandırma getiriyoruz. Son 5 yıla ilişkin matrah artırma düzenlemesi yapıyoruz. Kasalı ortaklardan alacaklara da düzeltme getiriyoruz. Stok düzeltme hesabı getiriyoruz. Varlık barışında kapsam genişledi. Yurtiçi varlıklar da dahil edilecek.”

Maliye Bakanı Ağbal, kamu kurumlarındaki paralel yapı üyelerinin tespit edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Kamu görevlisi devlete ve anayasaya sadık olmak zorundadır. Ne bugünün ne de dünün meselesi. Böyle insanların istihdamına son vermek lazım. Terörü teşvik eden kamu görevlileri tespit ediliyor. Gereken yapılacak, tedbirler alınacak. Personel rejimiyle ilgili çalışmalarımız var. Bu oluşum içinde yer alan kamu görevlileriyle ilgili OHAL kanunu çerçevesinde tüm yapılması gerekenler yapılacak” diye konuştu.

Vergi, gümrük vergisi ve sigorta prim borçlarını kapsayan paketin bu akşam TBMM’ye sunulacağını belirten “4,5–5 milyon mükellef bu düzenlemeden yararlanacak. Toplamda 13 milyon vatandaşı ilgilendiriyor” dedi.

Üç ay süreli OHAL kararını da değerlendiren Naci Ağbal, “Hem dışarıdaki hem içerdeki yatırımcılar güven duyuyorlar. Hep birlikte ekonomiyi ayakta tutacağız. Çarklar dönecek” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.