Natalie Portman, Hollywood’un cinsiyetler arası ücret politikasını eleştirdi

Jackie filmiyle beyazperdede boy göstermeye hazırlanan Natalie Portman, Hollywood’da cinsiyetler arası ücret eşitsizliğinden yakındı.

Jennifer Lawrence’tan sonra Natalie Portman’dan da Hollywood’un cinsiyetler arası ücret politikası eşitsizliğine eleştiri geldi.

20 Ocak’ta izleyiciyle buluşacak olan son filmi ‘Jackie’nin tanıtımı için Marie Claire dergisinin İngiliz edisyonuna röportaj veren 35 yaşındaki oyuncu, 2011 yapımı ‘No Strings Attached’ (Bağlanmak Yok) filmindeki başrol arkadaşı Aston Kutcher ile aralarındaki ücret eşitsizliğinden söz etti.

“Aston Kutcher benden üç kat daha fazla ücret aldı” diyen Portman, “Bunu biliyordum ve olması gerektiği kadar sesimi çıkarmadım. Çok para kazandık, dolayısıyla şikayet etmek zordu. Ama bu eşitsizlik çılgınca” şeklinde konuştu.

Portman ayrıca, “Erkeklerle kıyaslayınca, çalışma hayatında kadınlar erkeklerin aldığı her bir dolar karşılığında 80 sent kazanıyor. Hollywood’da ise biz erkeklerin aldığı her bir dolar karşılığında 30 sent kazanıyoruz” dedi.

Ünlü oyuncu Jennifer Lawrence da 2015 yılında Lena Dunham’ın web sitesi Lenny’ye makale yazarak ücret eşitsizliğinden yakınmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.