Murat Dalkılıç: Eskisi gibi albümler kazanç yapmıyor

Pop müziğin sevilen ismi Murat Dalkılıç, Füsun Tuncer’le Müzikvizyon’a konuk oldu. Alem FM dinleyicilerine yeni albümü “Epik” başta olmak üzere, müzik sektöründen ilişkilere kadar birçok konuda samimi açıklamalar yaptı.

Dünyada sound her sene mutlaka değişiyor

Ben sound değiştirmedim. Dünya sound değiştirdi. Türkiye’de örnek alınan albümler hep Türkçe albümler olduğu için sound hep kısır bir döngüde dönüyor. Dünyada yapılan işlere bakarsak dünyada sound her sene mutlaka ve mutlaka değişiyor. Her sene yeni bir şey bulunuyor.

Eskisi gibi albümler kazanç yapmıyor

Sektörde geçmiş zamanlardaki gibi bir kazanç olmadığı için eskisi kadar rağbet görmüyor. Bundan dolayı artık kimse sektöre güvenmemeye başladı. Albümler çıksa mı çıkmasa mı derken çok da iyi geri dönüş alınmıyor. Ben bu gibi durumlarda endüstriye birazcık da olsa sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizler sektörün elebaşları olarak sahip çıkmazsak, kimse bizim gibi sahip çıkamayacağı için endüstri yavaş yavaş batmaya başlayacak ve insanlar artık kendi dilimizdeki müziği dinleyememeye başlayacak.

Sektörün bize bizim sektöre ihtiyacımız var

Türkiye’de Türkçe müzik gerçekten çok zor. 3-4 senedir insanlar çok zor bir şekilde albüm yapıyor ya da yapılan şeylerin devamı gelmiyor. Çünkü bir takım iptaller nedeni ile yeteri kadar konser yapılamıyor ve insanlar kendi bütçesini oluşturamıyor. Ben kendi adıma bir müzik adamı olarak, insanların psikolojisine hizmet eden biri olarak, kendi işimi ne olursa olsun devam ettirme mecburiyeti hissediyorum. Biz sektöre ihtiyaç duyduğumuzda sektör bize geldi ve mahsullerini verdi. Ve şimdi sektörün bize ihtiyacı varken bizim de elimizden geleni yapmamız gerekiyor

Şarkılara eşim de dahil oluyor

Evin içinde sürekli olarak müzik var. O yüzden o da ister istemez bize dahil oluyor. Yaptığım şarkıları da ilk dinleyenlerden biri eşim olur.

Hayatı kaçırmamak lazım

Sevgililerin gizlenme olayı haklı bir durum. Çünkü teknoloji artık çok fazla ilerlediği için her çekilen fotoğraf anında internete düşüyor ve bu durum kalıcı oluyor. İnsanların sevgili durumları zamanla değişebiliyor ve bu durum problem yaratabiliyor. Ünlülerin de normal insanlar gibi hayatları var. Dolayısıyla bu şekilde ifşa edilmek sıkıntı oluşturabiliyor.

Evlilik kararı almak çok başka bir durum. Herkesin aile kurma hayali mutlaka vardır. Ben hayatın hep aynı şekilde devam etmeyeceğini düşünenlerdenim. Bundan dolayı o kişiyi de bulmuşsan kaçırmamak, tereddüt etmemek gerek.

30 Ağustos Harbiye konseri

Harbiye’nin çok önemli bir platform olduğunu ve her sanatçının hayali olduğunu biliyoruz. O devlerin arasında insanın isminin geçiyor olmaya başlaması mükemmel bir şey. Ve ben oraya çıkan en genç sanatçılardan bir tanesiyim. Benim için olağanüstü bir duygu. Geçen sene o konseri yaptığım zaman sayfa sayfa gazetelerde haberimin yer alması, magazin programlarında dakikalarca konserimden bahsedilmesi beni çok mutlu etti. Organizatörlerden çok acayip tepkiler aldım. O kadar önemli övgüler aldık ki ve biz neden bu konseri daha önce yapmadık diye düşündük. O yüzden bizi çok yükselten ve onore eden bir yer Harbiye Açık Hava Sahnesi.

En iyisini yapmak zaten benim zorunda olduğum bir şey. Yapmam gerekeni yapıyorum. Hatta çok çok daha iyisini yapmak için de hala çaba sarf ediyorum. Bundan sonra daha da iyisini yapmak için çabalayacağım. Bunun için son zamanlarda göz ardı edilemeyecek kadar maddi-manevi emek verdim. Harbiye’de 30 Ağustos’a özel bir şey hazırlıyorum. Tarih belirlendiğinden itibaren konser üzerinde çok ciddi çalışmaya başladık.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.