Milli oyunculara kötü pirim haberi

Türkiye Futbol Federasyonu’nda ‘bol kepçe’ dönemi bitti. Sporseverleri isyan ettiren prim yönetmeliği yenileniyor. Bundan sonra oyunculara uçuk rakamlar dağıtılmayacak. Rakamlar Avrupa’daki örnekler ışığında belirlenecek
Yaşanan tartışmalar ve gelen tepkileri dikkate alan Türkiye Futbol Federasyonu, prim yönetmeliğini değiştirme kararı aldı.

PARA DEĞİL, YÜREK

Artık yeni sistemde kimse kafasına göre bir miktar belirleyemeyecek, rakamlar da makul seviyelere çekilecek. Ay-Yıldızlı forma altında milli duyguların değil, “para” tartışmalarının öne çıkmasından rahatsız olan TFF yönetimi, prim yönetmeliğini Avrupa’nın belli başlı ülkelerinin uyguladığı sisteme entegre edecek. Başarıya göre kademeli artış sağlanacak.

FİNALLERE KATILIM İÇİN NE KADAR PRİM ALDILAR?

100’ER BİN EURO Galler
80’ER BİN EURO Macaristan, İzlanda
70’ER BİN EURO Arnavutluk, Polonya
50’ŞER BİN EURO Romanya, K.İrlanda, İsveç, Slovakya, Avustury
40’AR BİN EURO Çek Cumhuriyeti, İrlanda Cumhuriyeti
PRİM YOK Almanya, İngiltere, Hırvatistan, Rusya, İspanya, Belçika, Ukrayna, İsviçre, Portekiz, İtalya. Habertürk

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.