Mete Yarar’dan darbe girişimi hakkında çarpıcı açıklamalar

CNNTürk Televizyonu’ndaki Türkiye’nin Gündemi Programı’na katılan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Paralel Yapının bir sonraki adımın, Türkiye’de iç karışılık çıkarmaya yönelik bombalama ve siyasi suikastler olduğunu söyledi.

Güvenlik Uzmanı Yarar, Darbe terörünün tartışıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tehlikenin çok büyük olduğunu belirten Yarar, yaklaşmakta olan bu tehlikeyi deşifre etmenin en iyi yolunun bildiğini söylemek olduğuna söyledi.

Mete Yarar, ülkeyi bekleyen tehlikelere dair bir dizi uyarıda bulundu. Yarar’ın uyarıları özetle şöyle…

Devletin görevi nedir? Biz devlete niye vergi veriyoruz? Devlete niye inanıyoruz? Eğitim hizmeti alalım, sağlık hizmeti alalım, yollar güzel olsun istiyoruz ama en önemli şey ne biliyor musunuz? Birincisi güvende olmak istiyoruz, ikincisi adil yargılanmak istiyoruz. Her hangi bir hata yaptığımda karşımdaki adamın beni adil yargılayacağına inanmak istiyorum. Her şeyi kiraya verirsiniz iki şeyi kiraya veremezsiniz: Güvenliği ve adaleti şirkete verip, özelleştiremezsiniz. / Şubat’ta Hakan Fidan’ın ifade vermeye gitmemesinin nedeni neydi. Cumhurbaşkanı tutuklanacaktı diyor. Ben MİT Müsteşarı değilim. Bu ülkede Genelkurmay başkanı “terör örgütü lideri” olmaktan tutuklandı. Ve herkes bu duruma şöyle baktı: “Vaaay gerçekten terör örgütü lideriymiş” dedi. Buna inandık. İnandı herkes. Ağzını açmadan gittiler ve yargıya teslim oldular. Tutuklanacağımı biliyorum dedi ve gitti.

BU NOKTAYA NASIL GELİNDİ

Biz bu noktaya yeni gelmedik… Karşımızdaki örgütün kademe kademe bir planı var ve bunu uyguluyor. Ve en çok hatayı da nerede yaptımızı biliyorlar, her şeyi bize yedirdiler çünkü. İtiraz edenleri anında pasifize ettiler. Basını da çok iyi kullandılar. 7 Şubat MİT darbe girişimini geçtik; arkasından 17/25 Aralık’a geldik. Birincisinde ifadeye çağırdılar ikincisinde siyasete müdahale etmeye çalıştılar. İlkinde siyasete müdahale vardı, ikincisinde Türkiye’deki birçok iş adamının içeriye alınması olayı vardı. Bitmedi…7 Haziran’da başlayan ve Türkiye’de hiç adını koyamadığımız çatışmasızlığın ve çözüm sürecinin bittiği ve bugüne kadar gelen bir olay hatırlayın! IŞİD, PKK ve iç karışıklıklar dahil olmak üzere her şey bir anda patladı. Hiç adını koyamadığımız iç karışıklıklar var. Bitmedi… Arkasından bugün 15 Temmuz’da karşımıza ne geldi! DARBE!
Ben size burada söyleyeyim, herkes şu soruyu soruyor ya: Bir sonrasında ne olacak? Bir sonrasında ne olacağını söyleyeyim size: TÜRKİYE’DE İÇ

KARIŞIKLIKTIR! İÇ ÇATIŞMADIR!

Nasıl yapacaklarını da söyleyeyim: Şuna sahip olmakla darbeye engel olamazsınız! Yanınızda inanmadığınız adama sahip çıkarak demokrasiye sahip çıkarsınız. Sizden farklı düşündüğünü bildiğiniz adama da sahip çıktığınızda demokrasiye sahip çıkarsınız. Meydana çıkıp darbecileri geriletebilirsiniz ama bu ülkenin sorunu darbecilik değil…

BUNU YAPACAK POTANSİYELLERİ VAR

Şu geldiğimiz noktada bu adamların şu potansiyeli var mı? Kendilerine inanmış ve gözü kara bir ekipleri var mı? Var. İstihbarat ve anti terör konusunda eğitimleri var mı? Var. Malzemeleri var mı? Bol miktarda var. Paraları var mı? var. Yarın sabahtan itibaren senaryoları şöyle okurum: Meydanlarda insanlar var geziyorlar… Tekbir getiriyorlar. Oraya gidiyorlar, askerlerin başını kesmeye başladılar. Bu ülkenin bir devleti var birisi de çıksın desin ki “Başı kesilen bir asker yoktur desin ya..” Ben de bu cahilliği anlamıyorum ya da çıksın desin ki ” gerçekten kesilmiş desin!” Kimse çıkıp bunu söylemiyor.

KAOS ÇIKARACAKLAR…

Şu anda bir kriz yönetiliyor. Hep söylüyoruz krizde yangından mal kurtarırsınız. Şu anda sıkıntı buradan başlıyor. Yarın sabah itibariyle bir Cemevine bomba atılsa, ertesi gün gidip bir camiye bomba atılsa, ertesi gün bir cemevine bir camiye daha… Bir Türk derneğine , bir o bir bu derneğe… her gün onlarca yere bomba atılsa… Bunu yapacak potansiyelleri var. Bundan sonrakim hedef bu! Siukastler… Bunu yapacak eğitimli adamları var. Siyasi liderlere, kanaat önderlerine… Sokağı korurken, biribirinden farklı düşünen insanlara bunu anlatmanız lazım. Bundan sonraki tehlike biribirine uç olan kesimlerin bir arada olabilmesi gerekir. Herkes uyanık olmak zorunda. Yarın sabahtan itibaren siyasi suikastlere hazırlıklı olun. En iyi bildiği şeydir bu. Bu ülkenin gideceği yeri söylüyorum. Bunu da önleyecek bir tek kişi vardır bu ülkede Cumhurbaşkanıdır. Bizim camdan kafesimiz bu. Bizi taşlayacakları yer de bu!”

SABAHA KARŞI SAAT 5’TE YAPACAKLARDI

Darbe sabaha karşı 5’te yapılacaktı, deşifre olunca erken harekete geçtiler.
“5’te sokağa çıkma yasağı ilan edelim, insanlar evdeyken bastıralım” amacında idiler.

ÜMİT DÜNDAR AKILLICA DAVRANARAK BÜYÜMESİNİ ENGELLEDİ

Birinci Ordu komutanı Ümit Dündar çok akıllıca davranıyor. Darbecilere ‘düşüneyim’ diyerek zaman kazanıp deşifre ediyor. Cumhurbaşkanı’na bilgi veriyor. Ama tek başına bir şey yapamaz. 1. Ordu Komutanı bu darbeyi engelleyemezdi ama büyümesini durdurdu.
Darbeyi deşifre eden kişi 1. Ordu Komutanı Org. Ümit Dündar’dır.
Ankara’da iletişim kurulacak kimse yok. Komutanlar bastırılmış durumda. Bütün merkezler ele geçirilmiş durumda.

HER YERDE MUHBİRLERİ VAR

Emniyetçi bir arkadaşımız Turgut müdür önemli bir şey var” denilerek karargaha çağrılıyor. Ve darbe girişiminden sonra ölü bulundu. Direniş gelecek yerleri imha ediyorlar.
Her yerde muhbirleri var ve çok iyi bilgi alıyorlar.
Bir beyin takımı var ve içeriden besleyen muhbirler var.
Birden olmadı, bu olayın olacağını Türkiye’de bilmeyen yoktu.

PENSILVANYA’DA PLANLANDI

Herkes plansız, programsız bir gecede yapılan bir olay diyor. 8 ay önce yurt dışında planlanmış şey bu, Amerika’da Pensilvanya’da planlanıyor. Kimin ne yapacağı söyleniyor.
Darbe sabahı Kuleli öğrencileri aranıyor, teke tek ‘seni seven komutan görmek istiyor’, imza gerekliyor vs. diyerek 16 yaşındaki çocukları çağırıyor.
Bu çocuklara rütbeli üniforması giydirip karakola gönderiyorlar. Karakolu bastırmaya çatışmaya gönderiyor 16 yaşındaki çocukları.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.