Meltem Cumbul’a sanat camiasından büyük tepki geldi

Adana Film Festivali Ödül Töreni’nde, yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmayan Meltem Cumbul’a sanat camiasından büyük tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde Adana Film Festivali’nde yaşanan olayın yankıları devam ediyor. Sunucu Meltem Cumbul’un, onur ödülü almak üzere sahneye çıkan usta yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun uzattığı eli sıkmaması ve arkasını dönerek tepki göstermesi, sanat camiasında hoş karşılanmadı. Yeşim Salkım, Meltem Cumbul’un bu hareketiyle ilgili şöyle konuştu: “Ben bu konuda çok yorum yapmak istemiyorum ama bulunduğumuz ortamlarda birbirimize saygılı davranmamız gerekir. Aralarında ne yaşandı hiç bilmiyorum ama nezaketen de olsa o eli sıkmalıydı. Oscar ödül törenlerinde de kimse birbirini sevmiyor ama herkes birbirini ayakta alkışlıyor. Bu da biraz oyunculuk gerektirir. Hiçbir şey yapamıyorsanız oyunculuk yapın. Bence oyuncuların sunuculuk yapmasına da gerek yok. Sunucuların işini sunuculara bırakalım.”

‘ALTIN KOZA’YI ZEDELER’

Cumbul’un davranışını sansasyonel bir hareket olarak değerlendiren tiyatro sanatçısı Volkan Severcan ise şu yorumu yaptı: “İşin aslını bilmiyorum ama yapılanı yakışıksız buluyorum. Ne olursa olsun sunucu olarak Meltem oradaysa, o şekilde davranmaması gerekirdi. Sunuculuk çünkü bireysel yapılan bir şey değil. Bu işi biri adına yapıyorsanız ya başında o işi kabul etmemeniz, kabul ediyorsanız da bu tarz bireysel tepkileri oraya taşımamanız gerekir. Bu davranış bana biraz sansasyonel geldi.” Şehir Tiyatroları’nın iki oyununda rol alan usta sanatçı Zihni Göktay da şunları söyledi: “Ben de o festivale davet edilmiştim ama oyunum olduğu için gidemedim. Meltem’i tanırım. Birlikte dizide oynadık, kendisi benim kızımı canlandırdı. Eğitimli, terbiyeli bir kızdır. Ben hadiseyi görmeden bir şey demek istemem. Sehven bir hata da olabilir. Ama bahsettiğiniz gibi bir durum yaşandıysa, bence özür dilemesi lazım. Semih Kaplanoğlu çok takdir ettiğim, fevkalade bir insan. Orada, o dişlide bir kırılma var. O kırılmanın bir özürle telafi edilmesi lazım. Yoksa bu tür işler Altın Koza’yı zedeler.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.