Manga grubunun solisti Ferman Akgül: Eurovision eşsiz bir fırsat

Manga grubunun solisti Ferman Akgül, “Eurovision, müziğimizin tanıtımı ve önyargıları yıkmak için eşsiz güçte bir fırsat” dedi.

Türkiye’nin altı yıl aradan sonra yeniden Eurovision Şarkı Yarışması’na katılma ihtimali söz konusu.

2010 yılında katıldığı yarışmadan ikincilikle dönen Manga’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımla gündeme gelen Eurovision hakkında konuşan Ferman Akgül, “En başından beri bu önemli organizasyonda tekrar yer almamız gerektiğine inanıyoruz. Eurovision, müziğimizin tanıtımı ve önyargıları yıkmak için eşsiz güçte bir fırsat” dedi.

Manga, Twitter hesabından, “Eurovision? Yine yeni yeniden…” paylaşımıyla heyecan yaratmış, Eurovision yeniden ülke gündemine girmişti.

Manga grubunun solisti ve aynı zamanda solo çalışmalarını da yürüten Akgül, Habertürk’e yaptığı açıklamada, “Ülkemizin tekrar katılma ihtimali olduğunu duyunca sevinip o paylaşımı yaptık. Genel hissiyatımızı belirten bir destek mesajıydı” dedi.

Akgül, Twitter mesajı sonrası yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Sabah kalktığımda inanamadım. Telefonum susmuyordu. TT olmuşuz, herkesten tebrik mesajları… Manga katılıyor gibi algılanmış. Takipçilerimizden gelen paylaşımlara yetişemedim. Çok güzel şeyler yazdılar. Yarattığımız heyecandan dolayı onur ve mutluluk duyduk.”

Kendilerine yarışma ile ilgili herhangi bir teklif gelmediğini söyleyen Akgül, “Gelirse de bilemiyorum. Türkiye’nin katılıp katılmayacağına, kimin temsil edeceğine TRT karar verecektir” dedi.

Eğer TRT katılma kararı alırsa 2018 Eurovision’da Türkiye’yi kimin temsil edeceği merak konusu. Kulislerde Aleyna Tilki, Fatma Turgut ve Manga isimleri geçiyor.

Kulislerde uzun süredir yarışmaya katılmayan TRT yönetiminin bu konudaki fikrini değiştirdiği ve 2010 yılındaki ‘We Could Be The Same’ şarkısıyla ikincilik kazanan Manga ile Fatma Turgut’un da aralarıda bulunduğu bazı isimlerle 2018 Eurovision Yarışması’na katılmak üzere temasa geçildiği iddia edildi.

Ancak TRT yönetimi 2018 Eurovision Yarışması hakkındaki iddiaları ne doğruladı ne de yalanladı.

Ocak ayında Türkiye’yi temsil edecek kişiyi Eurovision komitesine bildirmek zorunda olan TRT’nin, yarışmaya katılıp katılmayacağı konusunda eylül ayında açıklama yapması bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.