Macera Dolu Bir Komedi: Ali Baba ve 7 Cüceler

Cem Yılmaz, Irina Ivkina, Zafer Algöz ve Çetin Altay’ın başrolde oynadığı ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’ filminin basın gösterimi Kanyon Cinemaximum’da 11 Kasım’da gerçekleştirildi. Filmin ortak yapımcısı Muzaffer Yıldırım, Cem Yılmaz, Irina Ivkina, Çetin Altan, Yosi Mizrahi, Bahtiyar Engin ve Can Yılmaz’ın da filmi izlediği gösterimin ardından oyuncular, basınla bir araya geldi. Filmin senaristi, yönetmeni ve başrol oyuncusu Cem Yılmaz yeni filmi hakkında; “Çalışkan bir ekiple filmi 8 haftada tamamladık. Ali Baba ve 7 Cüceler, eğlence sinemasının güzel bir örneği. Standart komedi anlayışımızı bu filmle de devam ettirmek istedik. İnsan izleyeceği filmleri çekmek istiyor. Kastta da bu duyguyu paylaşan oyuncularla bir araya geliyoruz. En büyük amacımız izleyenlerin de eğlenmesini sağlamak” dedi.

‘KAZMA’ ŞARKISINA SOVYET KOROSU YORUMU

Cem Yılmaz’ın canlandırdığı 2 karakterden biri olan Boris Manço’nun adıyla Barış Manço vurgusu yapılan film, seyirciye bir sürpriz yaparak Barış Manço’nun ‘Kazma’ adlı şarkısıyla bitiyor. Cem Yılmaz, Kazma şarkısının Sovyet Korosu eserleri şeklinde yeniden düzenlendiğini söyledi. Birçok sürprizi barındıran Ali Baba ve 7 Cüceler’in sürprizlerinden biri de, İzzet Altınmeşe’nin oğlu Ali Murat Altınmeşe oldu. Filmde rol alan Altınmeşe, babasını canlandırdı.

“FİLMİN BÜTÇESİ ORTA ÖLÇEKLİ”

Cem Yılmaz filmin bütçesi hakkındaki soruları, “Komedi sineması adına yüksek, dünya sineması adına orta ölçekli bir bütçeye yakın” şeklinde yanıtladı. Cem Yılmaz filmde sponsor kullanılmasıyla ilgili sorular karşısında ise “Dünyada tek sponsor kullanan ben değilim. Bond serilerinin de tamamında sponsor kullanılıyor. Sadece filmin hasılatı ile iyi bir sinema örneği hayata geçirmek kolay olmayabiliyor” diye yanıtladı. Ünlü komedyen ağabeyi Can Yılmaz’ın filmde rol almasıyla ilgili olarak, “Ağabeyimle daha önce birçok filmde birlikte oynamıştık. GORA’dan bu yana birlikte çalışıyoruz. Hokkabaz’da bir göz doktorunu, Yahşi Batı’da bir rahibi canlandırmıştı” şeklinde konuştu.

CÜCELERİ DÜNYAYA TANITMAYA ÇALIŞIRKEN…

‘Ali Baba ve 7 Cüceler’de Cem Yılmaz, birbiriyle zıt iki farklı karakterle kamera karşısına geçiyor. İzleyeni, bol aksiyon dolu bir maceraya sürükleyen hikaye; sıradan bir esnaf olan Ali Şenay’ın, ortağı İlber ile Şenay Cüccaciye’nin başarısızlığını yenmek üzere Sofya’da yapılacak bir fuara katılmaya karar vermesiyle başlıyor. Fuarda işlerini büyütmeyi, yeni insanlarla tanışarak cüccaciyeyi geliştirmeyi planlayan Şenay; cüceleri dünya pazarına çıkarmayı hayal ederken, kendisini dünyayı tehdit eden zengin işadamı Boris Mançov’un karşısında kahraman olarak buluyor. Şenay’ın en büyük yardımcıları; ortağı İlber (Çetin Altay), hızla Şenay’ın kalbini kazanan güzel Rus kızı Veronika (Irina Ivkina) ve eski Rus askeri Memedov (Zafer Algöz) oluyor.

Tamamı Bulgaristan’da çekilen ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’, Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği, 4. film olma özelliğini taşıyor. Film, 13 Kasım tarihinde, Türkiye’de 360 kopya ile 1100 salonda vizyona girecek. Nulook ve Fikirsanat ortak yapımı olan Ali Baba ve 7 Cüceler, Mars Dağıtım tarafından dağıtılacak.

cem yilmaz1

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.