Louis Vuitton, 12,1 milyar euro karşılığında Christian Dior’u satın alıyor

Dünyaca ünlü Fransız moda markası Louis Vuitton, “gençleşen” yeni yüzüyle pazar payında yeniden yükselişe geçerek rekabeti artıran Christian Dior’u satın alacak.

Louis Vuitton’un (LVMH) sahibi Fransız milyarder Bernard Arnault, Christian Dior’u 12.1 milyar euro (13.2 milyar dolar) karşılığında satın alarak moda dünyasındaki en büyük satın almalardan birini de gerçekleştirmiş olacak.

Bloomberg’ün haberine göre, yeni anlaşmayla Dior’un parfüm ve kozmetik ürünlerinin sahibi olan LVMH, Dior’un lüks giyim markalarını da satın almış olacak.

Bernard Arnault’un ailesi, ayrıca LVMH hisselerinin yüzde 47’sinin sahibi konumundaydı. Bu hisselerin dahilinde ise Dior parfümleri ve güzellik ürünleri de çoktan LVMH kapsamında bulunuyordu. Christian Dior’un moda ürünleri ile güzellik ürünleri LVMH satın almasıyla birleşerek kurumsal yapının sağlamlaşmasını da kolaylaştırmış durumda. Satın alma haberinin ardından LVMH hisselerinin değeri 3,2 oranında yükselirken, Dior yüzde 13 gibi sert bir yükseliş gerçekleştirdi. Dior yatırımcıları ise ödemelerini nakit ya da Hermes International hisseleri üzerinden yapabiliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.