Lise öğrencisi çorap satarak 1 milyon dolar kazandı

Lise öğrencisi Brennan Agranoff, okuldan kalan zamanlarında kendisinin kurduğu özel tasarım çorap firması sayesinde 1 milyon dolarlık gelir elde etti.

Girişimciliğin yaşı yok. Günümüzdeki bazı teknoloji devi unvanına sahip şirketlerin kurucuları, gençliğimizin en güzel yıllarının geçtiği üniversiteyi yarıda bırakıp hayallerinin peşinden koştular ve şu an hepsi tüm dünyanın tanıdığı birer milyarderler. 17 yaşındaki ABD’li Brennan Agranoff da yaşına aldırmadan girişimcilik merakını gidereceği bir işe kalkışmış. Okuldan arda kalan zamanlarda HoopSwagg isminde özel tasarımlar çoraplar ürettiği bir firma kuran Brennan Agranoff, çorapları internet üzerinden satarak 1 milyon dolara yakın gelir elde etmiş.

Brennan Agranoff’un başarısını özel kılan bir detay ise kendisinin aslında renk körü olması, buna rağmen çalışmaları oldukça yaratıcı.

Her gün 100 kadar gelen yeni çorap talebini karşılamaya çalışan lise öğrencisi, 500 kadar tasarımı da kendisi tasarlıyor.

blank

Bu fikir Brennan Agranoff’un aklına henüz 13 yaşındayken, okuldaki basketbol maçı esnasında her oyuncunun çorabının beyaz olduğunu fark etmesi esnasında gelmiş. ‘Çoraplar beyaz olsa da farklı tasarımlarda olsa nasıl görünürlerdi acaba?’ diyerek üzerinde düşünmeye başlayan Brennan Agranoff, ailesinden de 3 bin dolarlık bir destek alarak bu işe başlamış. 6 ay boyunca kendisini nasıl geliştirebileceği konusunda kafa yoran öğrenci, daha sonra kodlama ve grafik dizayn bilgisini geliştirip bu günlere kadar gelmeyi başarmış.

Çoraplarını Amazon, eBay gibi ünlü e-ticaret siteleri üzerinden satan Brennan Agranoff’un en büyük hayali ise ileride fiziksel bir mağaza açmak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.