Kenan İmirzalıoğlu Cihangirde yıkılan ev ile ilgili açıklama yaptı

Bugün basında Kenan İmirzalıoğlu’nun adını kullanarak yapılan haberler hakkında ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’ndan açıklama geldi.

İŞTE!! Konu ile ilgili yetkili kişiler tarafından yapılan basın açıklaması…

08.04.2016 tarihinden itibaren birçok basın organında yer alan; Beyoğlu Şehit Muhtar Mahallesi Taksim Yağhanesi Sokak’ta bulunan ve 08.04.2016 tarihinde kasten yıkıldığı iddia edilen binanın Kenan İmirzalıoğlu’na ait olduğuna dair yapılan haberler ve yazılar karşında, gerçeğe aykırı beyanları sona erdirmek adına işbu basın açıklaması ve düzeltme talepli yazının hazırlanması zarureti hasıl olmuştur.

Öncelikle, Beyoğlu Şehit Muhtar Mahallesi Taksim Yağhanesi Sokak ile Basma Tulumba Sokağı köşesi 396 ada, 8 parsel, 3 kapı numarasına kayıtlı taşınmaz, iddia olunduğu şekilde Kenan İmirzalıoğlu’na değil, Müvekkilim Burak Mirza’ya aittir. Bu husus tapu kayıtları ile sabittir.

Öte yandan, Kentsel Sit Alanı içinde bulunan ve korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilerek koruma grubu II olarak belirlenen bir bölgede yer alan taşınmazın Müvekkilim tarafından satın alınma tarihinden çok öncesine tekabül edecek şekilde 1978 yılında üzerine 3 kaçak kat çıkıldığı ve taşıyıcı kolonlara zarar vererek üstüne yük bindirdiği gerekçesiyle belediye tarafından “zemin ve 4 kattan oluşan binanın taşıyıcı kolonlar açılarak üstüne 3 kat ilave yapılmıştır” ibaresi ile mühürlendiği, Müvekkilim tarafından taşınmazın mevcut hali ile restorasyonunun yapılmasının mümkün olmaması nedeniyle, 1978 öncesi orijinal hali ile restarosyonu için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul II Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na başvuru yapıldığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul II Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 04.02.2014 tarihli izin ile binanın 1978 tarihinde yapılan kaçak katlar olmaksızın, başka bir ifadeyle orijinal hali ile restorasyonu için röleve restitüsyon projesini onayladığı belirtilmelidir.

Bunun yanı sıra, söz konusu binanın yıkım tehlikesi arz etmesi nedeniyle, Müvekkilim tarafından güvenlik iskelesi için belediyeye başvurulmuş ve Belediye’den alınan resmi iskele belgesi 18.08.2015 tarihinde alınarak, 30.08.2015 tarihinde binanın etrafı güvenlik iskelesiyle çevrilmiştir. Müvekkilim güvenlik için her türlü önlemi aldığının ispatı olan bu husus da belgeler ile sabittir. Kaldı ki, söz konusu taşınmazın tamamen kendiliğinden çöktüğü Beyoğlu Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 11.04.2016 tarihli Teknik Rapor’u ile tespit edilmiş.

Ayrıca, Müvekkilimin haber konusu taşınmazın yanında yer alan üç taşınmaza da malik olmasına karşın, söz konusu taşınmazların hepsinin tarihi eser niteliğinde olması ve restorasyonlarının ancak orijinal halleri ile yapılmasının mümkün bulunması karşısında, söz
konusu taşınmazların birleştirilmek suretiyle yeni bir taşınmaz inşa edilmesi kesinlikle mümkün değildir. Bu kapsamda Müvekkilimin bu amaçla haber konusu binayı kasten yıktığı haberleri de mesnetsiz kalmaktadır.

Netice itibariyle, Müvekkilim aleyhine suç isnadı da taşıyan afaki ve gerçeği yansıtmayan haberlere karşı maddi ve manevi tazminat davası açma ve suç duyurusunda bulunma hakkımız saklı kalmak üzere her türlü yasal yola başvuracağımızı bildirerek, söz konusu haberlere derhal son verilmesi ve işbu düzeltme yazının yayınlanmasını talep ederiz.

Saygılarımla

Burak Mirza adına Vekili

Av. Cemre Kocaçimen Ayarcı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.