Kemal Kılıçdaroğlu’nu roketle vuracaklardı

Artvin’in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıktı.

Artvin’in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıktı.

Artvin programı kapsamında Şavşat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Bir süre sonra konvoyun geçiş güzergahında önlem alan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.
Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Şavşat ilçesine hareket etti.

kemal saldiri

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı televizyon kanallarının canlı yayınına bağlanarak, CHP konvoyunun güzergahında meydana gelen çatışmaya ilişkin açıklamada bulundu.

CHP konvoyunun geçtiği sırada olumsuz bir durum yaşadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar ve bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Umarım güvenlik güçleri açısından da herhangi bir can kaybı olmaz, en büyük arzumuz o. ” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun güvenlik güçleri tarafından güvenli bir bölgeye götürüldüğü öğrenildi.

“Güvenli bir noktadayız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine geçtikleri sırada yol güzergahındaki çatışma sesleri üzerine konvoyun durdurulduğunu söyledi.

Bir süre araç içerisinde beklediklerini ve çatışma seslerinin devam ettiğini aktaran Torun, “Artin-Şavşat karayolunda güvenli bir yerdeyiz. Heyettekilerin sağlık durumu iyi.” dedi.

“Şiddetle lanetliyorum”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı sert biçimde kınadı.
Twitter hesabından bir açıklama yapan Kalın, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Büyük geçmiş olsun. Şehit olan askerimize rahmet diliyorum” dedi.

“Gerekli tedbirler alınıyor”

İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı açıklamada, “Konvoyun korumasını savunmak üzere görevlendirilmiş jandarma aracına terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır. İki astsubay da hafif yaralanmıştır. Kendisiyle telefonda görüştüm Sayın Kılıçdaroğlu ile kendisinin durumu gayet iyi. Büyük üzüntü duyduğumu ifade ettim, o da metanetle karşıladı. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada kritik bazı unsurlar var. Orada tedbirler alınmıştır. Şimdi kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet Müdürümüz de konvoydaydı. Gerekli tedbirler alınıyor, alındı” dedi.

Ala şunları söyledi:

“Bölücü terör örgütü Karadeniz’e açılma niyetleriyle faaliyetlerde bulunmaktadır. Ordu’da geçenlerde bir terörist silahlarıyla ele geçirildi. Bu konuda da bu işi gerçekleştirilen alçaklarda o bölgede yakalanıp gereği yapılacaktır.

CHP tabanına, yönetimine, milletimize geçmiş olsun diliyorum. Sayın Genel Başkana da bu olay karşısındaki tutumu nedeniyle teşekkür ediyorum. Türkiye’nin gündeminden terörü çıkarmak için yoğun bir çaba içindeyiz.

Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK. hemen operasyon da başladı. Sadece öncü emniyeti sağlamak üzere görevlendirilmiş araçta hasar var. Ve onun içindeki sürücü er ağır, iki astsubayımız da yaralı. Bu saldırı bütün ülkeye yapılmıştır. Bu teröristlerin yakalanmaları için çalışmalar başlatılmıştır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak konvoyunun güzergahında yaşanan çatışmaya ilişkin bilgi alarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı. Erdoğan, yaşananlarla ilgili bizzat Kılıçdaroğlu’ndan bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP konvoyunun Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında yaşanan çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi ile de birer telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı.

“Jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır”

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Konvoyunun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır, iki astsubay da hafif yaralanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Saldırıyı lanetliyorum”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırı nedeniyle Kılıçdaroğlu ve CHP’ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş güzergahında meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, konvoyda yer alanlara ve tüm CHP’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” paylaşımında bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.