Kayseri’de terör saldırısı; 13 şehit, 55 yaralı

Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde bombalı araçla terör saldırısı; 13 şehit, 55 yaralı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri’de çarşı iznine çıkan er ve erbaşların olduğu halk otobüsüne yapılan bombalı saldırıda 55 kişinin yaralandığını açıkladı.

Soylu, saldırının bombalı bir araçla düzenlendiğini belirterek, “55 yaralımız var, 55 yaralımızın 12’si yoğun bakımda. Altısının ağır durumda olduğu hastane yetkililerince bildirildi” dedi.

Soylu, yaralıların kaçının sivil, kaçının er ve erbaş olduğunu açıklamadı.

Hayatını kaybedenler için otopsi çalışmalarının sürdüğünü belirten Soylu, “Şehit sayımız hakkında kimlik çalışmaları yapılıyor. Sekiz evladımızın kimliği adli tıpta tespit edildi. Adli Tıbbın belirlemesiyle sayıları açıklayacağız” dedi.

Soylu, “Sabırlı olacağız, terörü ortadan kaldıracağız. Tüm ülkeyi sağduyuya davet ediyorum. Toplumun tüm kesimlerini sağduyuya çağırıyorum” diye konuştu.

TSK, saldırıda çarşı iznine çıkan er ve erbaşlardan 13 askerin hayatını kaybettiğini, 48 askerin de yaralandığını açıklamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.