Karim Benzema’ya bir suçlama daha

Daha önce Ribery ile birlikte 18 yaşından küçük bir kızla ilişkiye girdiği için hakim karşısına çıkan Benzema, ardından ehliyetsiz araç kullanma suçundan defalarca polis tarafından cezalandırılmıştı. Bu olayların üzerinden birkaç sene geçmeden bu kez yakın dostu ve milli takımdan arkadaşı Valbuena’ya “şantaj” yapmaktan dolayı Paris’te yargılanan Benzema henüz bu olayın şokunu atlatmadan kendini yeni bir suç dalgasının içinde buldu.

BU KEZ SUÇ: UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI

Fransa’da “Air Cocaine” adı verilen ve ülke tarihinin en büyük uyuşturucu kaçakçılığı olarak adlandırılan olayın başrolünde de Karim Benzema bulunuyor. Nasıl mı?

Olay 2013 yılında Dominik Cumhuriyeti Punta Cana Havalimanı’nda yakalanan 25 valize sığdırılmış 700 kilo kokainle başladı. 2’si yolcu 2’si pilot olmak üzere 4 Fransız vatandaşı kaçakçılıkla ilgisi olduğu için tutuklandı. Karara itiraz eden avukatlar tutukluların cezalarını Fransa’da çekmesini istedi. Santo Domingo Mahkemesi ülkeyi terk etmemeleri şartıyla nihai karar verilinceye kadar tutukluları serbest bıraktı. Ancak iki pilot serbest kalır kalmaz sürat tekneleriyle kaçarak ülkeyi terk etti.
Ancak iddialara göre işin ilginç yanı kaçakçılığı yapan kişi Benzema ile olan ilişkisi sayesinde ortaya çıkarıldı. Yakalanan iki pilot bu işin arkasında isminin Rayan olduğunu söyledikleri bir futbol menajerinin olduğunu söylerken, bu kişinin Karim Benzema ile yakın olduğunu ifade etmişlerdi.

Polis Rayan isimli kişiyi ararken İspanya’da yapılan bir başka baskında bir kez daha Benzema’nın adı geçti. Bu kez 400 kiloluk kokain deposu basılırken, Ali Bouchareb isimli kaçakçının evinden Benzema imzalı formaları, ayakkabıları ve birlikte çektirdikleri fotoğraflar bulundu. Tutuklandıktan kısa bir süre sonra Bouchareb’in serbest bırakılıp ortadan kaybolması kafaları daha çok karıştırdı.

Yine 2013-14 yılları arasında yakalanan 1,3 tonluk kokain konusunda da Benzema’nın ismi geçti. Polis, değeri 200 milyon Euro olan kokainin sahibi Calabrian Mafyası ile Benzema’nın ilişkisi olup olmadığı konusunu araştırırken, bugüne kadar yapılan baskınlarda yakalanan kişilerin Fransız golcüyle ne tür bir bağı olduğu konusunu çözüme kavuşturmaya çalışıyor.
İDDİALAR YALAN!

Benzema’nın menajeri Karim Djaziri iddiaların tamamen asılsız olduğunu söylerken, “Böyle bir şeyden haberim yok. Benzema ile ilişkisi olan birinin İspanya’da tutuklandığını bugüne kadar hiç duymadım. Benzema’nın sosyal medya hesabı Facebook’ta 20 milyondan fazla takipçisi var. Herkes Benzema ile fotoğraf çektirmiş olabilir. Bu kişinin oyuncumla bir alakası olduğu anlamına gelmez” diye konuştu.

ÜNLÜ YILDIZ KARİM BENZEMA TUTUKLANDI

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.