Kadınlar için viagra işe yaramıyor

Kadınlarda cinsel isteksizlik sorununa çözüm olarak sunulan ilacın pek de işe yaramadığı söyleniyor.

Geçtiğimiz yıl FDA tarafından onaylanan Addyi adlı ilacın en büyük vaadi, düşük libido olarak da bilinen hipoaktif cinsel istek bozukluğu ile mücadele eden menopoz öncesi dönemdeki kadınların sıkıntılarını gidermekti. Ancak, JAMA International Medicine‘da yayımlanan bir değerlendirmeye göre, ilacın etkileri vaatlerinden çok uzakta.

Addyi üzerine yaklaşık 6000 kadını kapsayan 8 farklı klinik denemeyi analiz eden Hollandalı araştırmacılara göre ilacın etkileri oldukça yetersiz.

Klinik denemelere katılan çoğu kadın, cinsel yaşamlarında yükselme ya da canlılığın olmadığını belirttiler. Oysa ki ilacın tüm vaatleri bundan ibaretti.

Sonuçlara göre, söz konusu ilacı kullanan kadınlarda ay başına tatmin edici cinsel ilişki miktarı sadece .5 oranında artış gösterdi. Ayrıca aynı kadınlar, ilacı kullandıkları süreç içerisinde daha fazla baş dönmesi, mide bulantısı ve yorgunluk ile karşı karşıya kaldılar ki, zaten bu yan etkilerin cinsel hayatı ne denli olumsuz etkilediği ortada.

Söz konusu ilaç, düşük libido ile yüzleşen kadınların sorunlarını giderebilmek amacıyla yapılan ilk medikal denemeydi. Öyle görünüyor ki, kesin ve etkili sonuçlar alınıncaya kadar düşük libido sorununun üstesinden doğal yollarla gelmeye çalışmak gerekecek. womenshealth

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.