Jean-Claude Van Damme: Müslümanlar pek çok güzel şeyler keşfetti

Dünyaca ünlü sporcu ve aktör Jean-Claude Van Damme, Hz. Muhammed’e ve Müslümanlara övgüler yağdırdı.

Dünyaca ünlü sporcu ve aktör Van Damme, beslenmeyle ilgili tavsiye isteyenlere “Hz. Muhammed (asm) çok zeki biriydi. Bana sormanıza gerek yok. Aradığınız her şeyi orada bulacaksınız” diye cevap verdi.

Peygamberimizin (asm) sünnetine uymanın ne kadar önemli olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Ve bunu söyleyenler sadece Müslüman ilim adamları da değil. İşte, Müslüman olmadığı halde sünnete uygun yaşamanın önemini belirten bir aktör ilginç ifadeler kullanıyor.

“Beden sağlığı için Hz. Muhammed’in dediklerini yapın”

Arap MBC kanalında bir röportaj esnasında spor yapmakla ve dolaylı yoldan beslenmeyle ilgili tavsiye veren dünyaca ünlü sporcu ve aktör Van Damme, Peygamberimizin (asm) çok zeki olduğunu ve beden sağlığı için neyin iyi olduğunu bildiğini söyledi. Röportajın bir kısmında spor yapacak gençlere verdiği tavsiyelerde doğru yeme alışkanlığından da bahseden Van Damme, şöyle diyor:

Müslümanlar pek çok güzel şeyler keşfetti

“Haftada maksimum bir kere et yenilebilir. Ondan sonra bolca sebze, humus, bütün güzel Orta Doğu geleneksel Arap yemekleri geçmişte olduğu gibi tüketilebilir. Meselâ Müslümanların yemekleri: Ekmek, badem, elma.. Gidin ve okuyun, okuyun. Bu konuda Müslümanlar pek çok güzel şeyler keşfetti. Hz. Muhammed (asm) çok zeki biriydi, gelecek için ve insan bedeni için neyin iyi olduğunu biliyordu. O zamana bakın, bana sormanıza gerek yok. Ve inanın aradığınız her şeyi orada bulacaksınız.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.