Japonya, Pokemon Go oyununa yasak getirdi

Pokemon efsanesinin anavatanı olarak bilinen Japonya, Pokemon Go oyununa yasak getirdi. Dünyanın çeşitli yerlerine, çoğu çeşitli şekilde dağılan Pokemonlar, bu sebepten ötürü bazen olmamaları gereken ya da olmasalar daha iyi olacak yerlerde çıkabiliyorlar. İşte bunlardan biri de İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerika tarafından atılan atom bombasına maruz kalan Hiroşima…

MÜZEDEN KALDIRILMALARI İSTENMİŞTİ

Şehrin yetkilileri, oyunun yapımcısı Niantic’ten 1945 yılında yaşanan felaket sonrası hayatlarını kaybeden binlerce insanın anısına yapılan Hiroşima Anıtı’ndan ve anıtın bulunduğu parktan Pokemonların kaldırılmasını istedi. Söz konusu parkta 30 Pokestop ve üç ‘gym’ bulunmakta.

Benzer talep bir süre önce yine atom bombası mağduru olan Nagasaki şehrinin yetkililerinden gelmiş ve yetkililer, Pokemonların anıt parkı ve müzelerinden kaldırılmasını talep etmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.