İyi ki doğdun Google

Google’da arama yapanlar bugün sürpriz bir çarkıfelekle karşılaştı.

Google kullanıcılarının karşısına bugün Google’ın çarkıfelek doodle’ı çıktı.

Google’ın doğum gününü kutlamak amacıyla hazırlanmış olan doodle da bir süredir Google tarafından yayınlanmış farklı doodlelar yayınlandı. Çarkın çevrilmesiyle kullanıcıya rastgele doodle’lar sunan eklenti gün içinde sıkılanlar için ufak bir kaçamak imkanı sağladı. Google’ın doğum gününün kutlanmasıyla birçok kişi Google’ın ne zaman kurulduğunu da merak etti. Google’ın doğum günü doodle’ına buradan ulaşabilirsiniz.

GOOGLE KAÇ SENE ÖNCE ÖNCE KURULDU?

19 yıl önce Larry Page ve Sergey Brin tarafından takvimler 4 Eylül 1998 tarihi gösterdiğinde kuruldu. Ancak Google, 2005 yılından beri doğum gününü 27 Eylül tarihinde kutluyor. Kendine özel doodle hazırlayan şirketin teması ise;”Google ne zaman kuruldu?” oldu. Google arama motoru, 27 Eylül 2005 tarihinde rekor bir indeks sayısına ulaştı. Bu rekordan sonra da artık Google’ın doğum günü, her sene 27 Eylül tarihinde kutlanılmaya başlandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.