İŞTE! Ünlüler dünyasının sosyal medya gerçeği

Hayranı olduğunuz ünlüler, sanatçılar, oyuncular aslında çoğu sizi kandırıyor.

Instagramda resim paylaşımı yapıyorlar ve dakikalar içerisinde beğenileri 1000, 10000, 100.000’lere ulaşıyor ve bu imkansız. Örnek vermek gerekirse instagrama paralı reklam (sponsorlu reklam) verebiliyorsunuz ve instagram sponsorlu reklamlara günlük 1.000TL bütçe ayırsanız instagram bile size 10.000 beğeniyi bile 1-2 saatte yaptıramıyor. Çünkü Türkiye’de instagram kullanıcı sayısı 8 milyon ve instagram gerçek verilerinden alınan rakamlardır bunlar. Instagram kullanıcıları 7/24 online değiller yada her paylaşılan resmi beğenmiyorlar ama nedense oyuncuların sanatçıların resimleri paylaşımları dakikalar içerisinde beğeni kazanıyor.

Bir ünlünün sahte beğeni hesaplar kullanıp kullanmadığını nasıl anlarız.

Çok ama çok kolay. Resmi paylaştığı dakikaya bakın paylaşır paylaşmaz beğeni geliyorsa sahte hesaplardan beğeni satın almış demektir. Ve beğenen hesapları kontrol edin. Ya bugüne kadar 1 tane resim paylaşmış hesaplar yada gizli hesaplardır. O hesapları kimse takip etmez ama sistem otomatik takip ettirme özelliğine sahip bir yazılım olduğundan o hesaplar hep birilerini takip ederler. Ve sahte yollarla sahte mail adresleriyle açılmış hesaplardır.

Neden ünlüler çok beğeni almak isterler ve fanlarını yanıltırlar.

Bildiğiniz gibi ünlüler sayfalarına reklam alarak ek kazanç elde ederler. Sizde hesabınıza her paylaştığınız resme örnek 1,000 beğeni otomatik almak isterseniz aylık bunun bedeli 200 tl zaten yada hesabınızı 1.000.000 kişi takip etmesini istiyorsanız 1.000$ ödediğinizde 24 saat içerisinde 1.000.000 takipçiniz olur sahte bot hesaplar sizi takip ederler. Genelde Türk takipçi isimleri de şu şekilde yapılır. Instagram linki ingilizcedir, ama o hesabın ismi Türkçedir yani komple fakedir. Sizde hemen ünlü olursunuz böyle yüzlerce site mevcut. Uyanık sanatçılar oyuncular ünlülerin ne kadar düzgün işler yaptığına bakın görün. Fakat iyi bir sosyal medya firmasıyla çalışsalar hakkıyla takipçileri de olur resimlerine beğenide alırlar. @garantibankasi , @ingbankturkiye , mesela bu bankalar 7 gün 24 saat sponsor bağlantılı instagrama ve sosyal medya mecralarına reklam veriyorlar ve o kadar müşterileri olmalarına rağmen takipçileri az ve beğenileri çok düşük. Çünkü illegal fake beğeniler satın almıyorlar. Araştırmalarımız sonucu @yildizztilbee , @handeyener, instagram hesapları hiçbir hile olmadan beğeni gelen ve takip edilen hesaplardan bazıları.

Dünya Starlarını Bizim Türkler Sollamayı Başarmış 

Madonna 2092 resim paylaşımı var 7,2 milyon takipçi ve resim beğenisi 30.000
Paris Hilton 6424 resim paylaşımı var 5,9 milyon takipçi ve resim beğenisi 30.000

Dünyaca tanınan isimleri geçmeyi başarmış ünlülerimizden bir kaçı 

Murat Boz 306 resim paylaşımı var 4,6milyon takipçi ve resim begenisi 128.000 .
Ebru Gündeş 1935 resim paylaşımı var 3,3 milyon takipçi ve resim beğenisi 40.000
Burak Özçivit 91 resim paylaşımı var 3,8 milyon takipçi ve resim beğenisi 200.000
Tarkan 19 resim paylaşımı var 410 bin takipçi ve resim beğenisi 20.000

Bülent KOCABIYIK – GazeteMag

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.