İŞTE! Twitter’ın Partisi

Türkiye’de 7 Haziran genel seçimleri sonucunda koalisyon yapılamaması üzerine; yaklaşık 5 ay sonra yeniden seçime gidildi.

1 Kasım 2015; siyasi ve ekonomik çevreler kadar; halk arasında da yoğun bir iletişimi karşılayan bir gün oldu. Özellikle twitterda takip edilmesi güç paylaşım istilası yaşandı.

Seçim Atmosferi Twitter’da

Partiler, seçmenler ve takipçilerin aynı arenada buluştuğu twitterda 1 Kasım seçim günü #secim2015 ve #oykullan etiketleri ile yarım milyondan fazla tweet atıldı. Oylar açıklandıktan sonra ilk 4’ü dolduran partiler de twitterda adeta yarıştılar.

Twitter’ın Partisi

1 Kasım seçimlerinden %49,48 sonuçla galip çıkan ve hükümeti tek başına kuracağı belirlenen Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Kasım günü twitterda da ilk sırada idi.

Dijital medya takibi ve analizleri ile sektörde ölçümlemeler yapan ITS Medya’nın 1 Kasım günü verilerine bakıldığında; seçim ile ilgili yorumlarda en fazla tweet AK Partinin oldu.

AKP’nin seçim sürecini değerlendiren 11 binden fazla tweeti kullanıcılara ulaşırken; HDP 800’e yakın civarı ile ikinci sırada idi. Seçime özel yorumlar ile CHP 683 tweet ile haber olurken; MHP’de bu sayı 566 olarak raporlandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.