İŞTE! Topuklu ayakkabıyla mükemmel yürümenin sırları

Şık görünmek isteyen kadınların vazgeçilmezi topuklu ayakkabılarla mükemmel yürümenin 5 sırrı…

Topuklu ayakkabı giymek oldukça zordur. Ama kadınların zoru sevdiği realitesi de ortada. Siz de paylaşacağımız birkaç öneri ile çok beğendiğiniz topuklu ayakkabılarla mükemmel yürümeyi başarabilirsiniz.

İşte topuklu ayakkabılarla mükemmel yürümenin 5 sırrı;

1-AYAKKABINIZ AYAĞINIZA TAM OTURMALI

Onlarca ayakkabı mağazası dolaştıktan sonra vitrinde onunla göz göze gelir ve birden bire aşık olursunuz. Elbette ki “o” ayakkabıdan söz ediyoruz. Numarası olsun olmasın, onu almak istersiniz ve alırsınız. Ama numarası olmuyorsa elbette ki almayın ve pişmanlıklar yaşamayın. Çünkü ana problem burada başlıyor. Eğer topuklu ayakkabı ayağınıza büyük gelirse ayağınızdan sürekli çıkar ve yürümenizi zorlaştırır. Küçük ise de aşk acısıyla başbaşa kalacaksınız demektir. En iyisi o ayakkabının uygun numaranın gelmesini beklemek.

2-ALÇAK TOPUKLU AYAKKABILARLA BAŞLANMALI

10 santimetrelik topuklarla işe başlamak çok da akıl karı değil. Topuklularla aranız iyi değilse ama bir şekilde illa da topuklu ayakkabı giymek istiyorsanız, ufak alıştırmalarla işe başlamanız lazım. O yüzden öncelikle alçak topuklu bir ayakkabı edinin. 4 santimetreyi geçmeyecek ayakkabılarla başlamak en mantıklısı. Kısa süre sonra duruma alışacak ve santimleri artırmaya başlayacaksınız.

3-EVDE ALIŞTIRMALAR YAPIN

Yeni aldığınız bir topuklu ayakkabıyı önce evde denemeli ve ayağınızı ayakkabınıza alıştırmalısınız. Bu şekilde en rahat edebileceğiniz tarzı bulabilirsiniz.

4-DURUŞA DİKKAT!

Eğer duruşunuz düzgünse topuklu ayakkabı giymeniz çok da sorun yaratmayacaktır. Bütün mesele vücut dengenizle alakalı. Ancak dengenizi sağlamak da sizin elinizde. Evde ayna karşısında alıştırma yapmak ve doğru duruşu bulmak işinizi önemli ölçüde kolaylaştırır.

5- ASLA KOŞTURMAYIN

Topuklu ayakkabılarınızla hızlı adımlarla ilerleyip bir yerlere yetişmeye çabalarken durun ve nefes alın. Hiçbir şey sizden ve sizin sağlığından önemli değil. Topuklu ayakkabılarla hızlı yürümek ya da koşmak birçok sakatlığa neden olabilir. 3- 5 dakika için haftalar hatta aylarca sakatlıklarla boğuşmak çok anlamsız öyle değil mi? O nedenle koşuşturmalı bir gün yaşayacaksanız topuklu ayakkabılarınızı o gün için giymeyin.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.