İŞTE! Sosyal medyada darbe girişimi analizi

‘Darbe Girişimi Dijital Mecralar Analizi’nde sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımların yüzde 8’ini darbe yanlısı olarak gözüküyor.

15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimi sonrası Türkiye’de sular durulmuyor. ‘Darbe Girişimi Dijital Mecralar Analizi’ne göre sosyal medyada yapılan paylaşımların yüzde 38’i darbe karşıtı, yüzde 8’i ise darbe yanlısı olarak gözüküyor.

‘Darbe Girişimi Dijital Mecralar Analizi’ne göre 15 Temmuz gecesi darbe ile ilgili ilk paylaşım saat 21.48’de atılırken, 15-19 Temmuz tarihlerinde Twitter’da toplam 50 milyon 534 bin Türkçe içerik paylaşıldı. Bunlardan 20 milyon 486 bini darbe girişimini konu olan tweetlerden oluştu. Aynı günlerde Türkiye dışında NoCoupInTurkey – TurkeyCoup hashtagleri ile 7 milyon 57 bin adet içerik paylaşıldı.

Yüzde 38’i darbe karşıtı içerik

Türkiye ve yurt dışında darbe girişimi ile ilgili yapılan paylaşım beş günde toplam 27.4 milyona ulaştı. Bu dönemde Türkçe paylaşımlar incelendiğinde yüzde 38’inin darbe karşıtı içerikli olduğu görüldü. Bunlar arasında yüzde 16’sı darbeyi desteklemediklerine vurgu yaparken, yüzde 13’ü darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığını paylaştı. Bu dönemde darbe yanlısı paylaşımların oranı ise yüzde 8 seviyesinde oldu. Analiz sadece ‘Darbe Karşıtı’ ve ‘Darbe Yanlısı’ iletiler üzerinden yapıldığında yüzde 82’sinin darbe karşıtı, yüzde 18’inin darbe yanlısı paylaşımlar olduğu görüldü.

Rapora göre, 15-19 Temmuz tarihleri arasında Twitter’da Türkçe paylaşımın en yüksek olduğu tarih 16 Temmuz olarak dikkat çekti. Bu tarihte toplam 18 milyon 666 bin Türkçe tweet atıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.