İŞTE! Scottish Fold kedi ırkı hakkında merak edilenler

Scottish Fold, son derece iyi huylu ve özel bir cinstir. İnsanlarla son derece iyi anlaşır ve genellikle iyi huylu, akıllı ve sakin bir yapısı vardır.

Üstelik minimum bakıma ihtiyaç duyar. Genellikle ömürü 15 senedir. Bu ırkta en çok görülen hastalıklar ise genellikle polikistik böbrek rahatsızlıkları ve kardiyomiyopatidir.

Davranış

Kıvrık ya da normal ama küçük kulaklara sahip tüm Scottish Fold kediler iyi huyludurlar ve genellikle evdeki diğer hayvanlarla da sorunsuz bir şekilde anlaşırlar.

Sahiplerine son derece bağlıdırlar ve sevgi doludurlar. Oyuncudurlar ve ilgiyi severler. Ayrıca akıllı, sadık, yumuşak huyludurlar ve çocuklarla anlaşabilirler.

Alışkanlıkları

Fold kedileri genellikle sırtlarının üzerinde uyumaktan hoşlanırlar. Bu ırkın kedilerinin yumuşak sesleri ve değişik bir tip miyavlamaları vardır.

Genellikle mırıldanmaları da diğer kedilerden farklıdır ve miyavlamaları, mırlamalarıyla karışık bir şekildedir. Ayrıca bacaklarını uzatarak ve patilerini göbeklerine koyarak oturmaktan hoşlanırlar. Bu oturuş şekillerine ”Buda Pozisyonu’’ denir.

blank

İletişim şekilleri

Çok konuşkan olmayan bu kediler, seslerini belirli durumlarda duyururlar. Bir dolapta yanlışlıkla kilitli kaldıklarında, taranırken canları acıdığında ya da acıktıklarında miyavlarlar.

Bazen sadece seslerinin güzelliğini dinlemek için de kendi kendilerine miyavladıkları olur ama genellikle bir şey anlatmak istiyorlarsa seslerini çıkartırlar. Kucaklanmaktansa, patilerinin yere değmesinden daha çok hoşlanırlar.

Bu yumuşak huylu kediler evde sakin bir dost arayanlar için idealdir. Gün içinde yalnızca 1-2 saat oyun oynamak onlar için yeterlidir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.