İŞTE! Romantik ilişkilerin kalitesini arttıran en önemli faktör

The Journal of Sex Research’te yayımlanan bir araştırmaya göre fantezilerin konusunda açık olabilmek, ilişkinin kalitesini ortaya koyuyor.

Yapılan araştırmalarda, uzun ilişki yaşayan çiftlere – çoğunlukla heteroseksüel olanlar ve en az iki buçuk yıldır birlikte olanlar – online olarak sorular soruldu. Buna göre ilişkideki stabiliteye bakılarak, partnerlerin nasıl iletişim kurduğu, seksten nasıl ve ne kadar haz aldığı, cinsel paylaşımları masaya yatırıldı. Çiftlerin aralarındaki ilişkinin muhafazakâr olup olmadığı araştırılarak buna göre paylaşımlarının kalitesi hedef alındı.

İşte bilim adamlarının buldukları: İyi iletişim kuran çiftler, cinsel hayatlarında çok daha fazla tatmin oluyor ve birbirlerine her konuda açık olmaları, birbirlerinden haz almalarını neredeyse iki katına çıkarıyor. Böylece aralarındaki bağ da artıyor. Ayrıca fantezileri açık olmak da bunu başında geliyor. Bu konuda birbiriyle özgürce konuşabilen, isteklerini talep edebilen çiftlerin, sekste diğer çiftlere göre daha mutlu olduğu da bir başka gerçek.

Bunun yanı sıra araştırma, insanların en çok, geçmiş seks deneyimleri, anal seks ve pornoda gerildiğini de söylüyor.

Fantezilerini açmak ve mutlu ilişki arasında kurulan bağ, önemli bir noktaya parmak basıyor: Eğer ilişkinde kendini yeterince güvende hissedemiyorsan, muhtemelen fantezilerini paylaşmak konusunda da büyük sıkıntı yaşıyorsun ve bu da seni daha çok geriyor. Bunun tam tersi durumunda ise partnerler birbirlerine çok daha fazla yakınlaşıyor ve bu da karşı konulamaz bir ‘muhteşem ilişki’ denklemeni ortaya çıkarıyor.

Sonuç olarak paylaşım önemli; özellikle de seksüel fantezilerde sınır koymadan bunları sevgilinle / eşinle paylaşmak… Sonrası hep mutluluk!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.