İŞTE! Mutfakta hayat kurtaran ipuçları

Mutfakta yemek yapmayı ve vakit geçirmeyi seviyorsanız bu listeye dikkat. Bu ipuçları işinize yarayacak.

Şaraba buz
Dondurduğunuz üzümleri şarap için kullanabilirsiniz, daha zarif bir görüntü oluşturacağını göreceksiniz.

Hamburger Köftesi
Hamburger köftelerinizin yaparken şişmemelerini ve ekmek arasında düzgün görünmelerini istiyorsanız pişirmeden hemen önce ortalarına parmağınızla bastırmanız yeterli.

Yumurta testi
Kahvaltı için en uygun yumurtayı arıyorsanız tazeliklerini suya koyarak anlayabilirsiniz. Taze yumurta dibe batarken, bayat yumurta suda yüzecektir.

Çilek Temizleyicisi
Çilekleri saplarından ayırmak için bir pipete danışın.

Yumurta Soyma Sorunsalı
Haşlanmış yumurtaları daha rahat soymak için kaynayan suya bir kaşık kabartma tozu ekleyin. Keklerinizi, peynirlerinizi ve daha birçok şeyi daha düzgün ve dağılmadan kesmek için diş ipinden yardım alabilirsiniz.

Muzlarınız sarı kalsın
Muzların rengini kaybettiklerinden şikayetçiyseniz bu yönteme hayran kalacaksınız. Eğer saplarını streçlerseniz daha uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.

Muzlu Dondurma
Birkaç muzu dilimleyip dondurucuda donmalarını bekledikten sonra blendırdan geçirin dondurmanız hazır. Bu pratik tarifi ister yalnız başına ister tatlılarınızın yanında kullanabilirsiniz.

Muffin Kapları
Kahvaltılarınız için değişik sunumlar hazırlamak istiyorsanız; muffin kaplarınıza pastırma sarıp içine hazırladığınız yumurtayı ya da dilediğiniz herhangi bir karışımı döküp fırına verebilirsiniz.

Yumurta Kabukları
Yumurtaları kırdığınız kaseye yumurta kabuğu düşürmüşseniz çıkartmak için parmaklarınızı ıslatmanız yeterli.

Elma Dilimleri
Dilimlediğiniz elmaları o halde dolaba koyduğunuzda ya da açıkta bıraktığınızda renkleri kahverengileşecektir bu durumda hala yenilebilir olmalarına rağmen iştah kapatıcı bir görünüm oluşturduklarından çoğu zaman ziyan olurlar. Bu durumun önüne geçebilmek için bir bardak suya iki kaşık balla karıştırıp elmaları içinde bekletebilirsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.