İŞTE! Mükemmel saçlar için 5 ipucu

Kusursuz saçlara sahip olmak için 5 ipucu; akşam duşu, doğru taramak, ertesi gün saçı, bakım,ipek çarşaflar!

Sabahları vakit ayıramıyorum ya da halim yok gibi bahanelerle kendinizi kandırmayın. Saçlarınıza düzenli bakım uyguladığınızda aslında çok bir şey yapmanıza zaten gerek kalmaz. Güzel bir uykuyla geceden taranmış saçlarınız sabah size kendinizi prenses gibi hissettirebilir.

İşte mükemmel saçlara sahip olmak için yapanız gerekenler…

SAÇLAR TAM KURUTULMALI

Sabah alınan duş sonrası tam kurumayan saçlarla dışarı çıkmak hastalığın habercisi olurken, sabahları duş sonrası hemen saçlara şekil vermeye çalışmak da saatleri alabilir. Bu yüzden kışın güzel saçların en kolay sırrı akşamdan duş almak!

TARAK SEÇİMİNE DİKKAT!

Kışın saçınıza yapabileceğiniz en kötü şey, saçınızı sabah taramak. Kışın neredeyse her durumda elektriklenmeye müsait olan saçlarınızı sabahtan tararsanız tüm gün elektrikli saçlarınıza maruz kalabilirsiniz. Fazlasıyla rahatsız edici bu durumu önlemek için sabah saçınıza fırçayı değdirmeyin.

SAÇINIZI HERGÜN YIKAMAYIN!

Şehir efsanesi olmaktan çok, mucize olarak nitelendirebileceğimiz ertesi gün saçının kıymetini bilin. Kışın her gün duş almak fazlasıyla yorucu olmakla beraber, saçlar için de bir o kadar yıpratıcı. Ertesi gün saçının tek sırrı ise tabiki de saçı yıkamamak. İlk günden daha güzel görünen ertesi gün saçı biraz yağlandığı için de farklı saç stilleri denemeyi de kolaylaştırıyor.

SATEN ÇARŞAFA DİKKAT!

Saten çarşaflarla uyanmanın verdiği tatlı his bir yana saten ve ipek çarşaflar saçlarınıza prensesler gibi bakıyor. Saten veya ipek çarşaflar gece saçınızın birbirine karışmasını ve saçlarınızın kırılmasını engeller. Daha güzel saçlarla uyanmak için kendinize ve saçlarınıza prenses gibi davranın.

SAÇA BAKIM ŞART!

Cildiniz ve yüzünüz ne kadar bakıma ihtiyaç duyuyolarsa saçlarınızın da o kadar bakıma ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden saç maskelerine ve saçınıza uygun saç bakımınıza yeterli önemi verin. Ve unutmayın ki her saç eşsiz ve kişiye özeldir, bu yüzden güzel ve bakımlı saçlarla sahip olmak istiyorsanız kendi saçınızın uzmanı olmalısınız.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.