İŞTE! Kusursuz makyajın 6 gizli sırrı

Gizli güzelliklerimizi ortaya çıkarmak için yapılan makyaj, doğru yapıldığı takdirde kadının doğal güzelliğini ortaya çıkarır. Makyajdan en iyi sonucu almak içinse, kusursuz makyaj sırlarını bilmeniz gerekir. Peki adım adım kusursuz makyaj nasıl yapılır biliyor musunuz?

Gözaltı morluklarını gizleyin

Gözaltınızdaki mor halkalardan yana dertliyseniz, kendi ten renginizden daha açık tondaki bir kapatıcıyla onları gizleyebilirsiniz. Kapatıcıyı uygularken çenenizi biraz aşağıya doğru eğin. Çünkü bu hareketinizle birlikte halkalar daha da belirgin bir hal kazanarak işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak bunlar sizin için geçici çözüm olur. Bu yüzden sorununuzdan kurtulmak için bakım kremleri kullanmayı da ihmal etmeyin.

Dudaklarınızı daha dolgun gösterin

Dudaklarınızı olduğundan daha dolgun göstermek için alt dudağınızın ortasına ve üst dudağınızın kenarlarına simli pembe parlatıcı sürün. Anlaşılması zor olan bu parlaklık dudak kalemi olmadan bile dudakları olduğundan daha büyük gösteriyor.

Kaşlarınızı şekillendirin

Kaşları eşitleyin. Kaşlarınızın boyutları birbirinden farklıysa günlerce kaşlarınızın uzamasını beklemenize gerek yok. Toz far ya da göz kalemiyle hayalini kurduğunuz kaşlara anında kavuşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken boşlukları doldurup iki kaşı birbirine eşitlemek.

Elmacık kemikleri belirginleştirin

Kim istemez ki ünlü top modeller gibi çıkık elmacık kemiklerine sahip olmayı… Tabii ki onlar gibi belirgin yanaklara sahip olmak hiç de zor değil. Bunun için yapmanız gereken yanaklarınızı içeri çekip yüzünüzde boşluk oluşturmak. Ardından da bu bölgeye parlak görünüm kazandırmak için bronz tonlarda krem bir allık kullanmalısınız. Işıltılı simler içeren pudranızı yanaklarınızın üstüne sürerseniz elmacık kemikleriniz daha çok ön plana çıkacaktır.

Kirpiklerinize hacim verin

Hollywood yıldızlarının sahip olduğu fırça gibi kirpiklerin hayalini kuruyorsanız, işe kirpiklerinizi kıvırmakla başlayın. Ardından kirpiklerinize maskara sürün. Böylece kirpikleriniz olduğundan daha uzun ve dolgun görünecek.

Burnunuzu daha güzel gösterin

‘Burnum çok geniş’ diye dertleniyorsanız, burnunuzun uzunluğu boyunca açık tonda makyaj altı bazı sürmelisiniz. Ardından kendi ten renginizden daha koyu tonda bir kapatıcıyı burnunuzun her iki yanına uygulayın. Bu gölgeleme işlemleri sayesinde burnunuzun olduğundan daha ince göründüğünü fark edeceksiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.