İŞTE! Kadınların karşı koyamadığı erkeklerin ortak özelliği

Bilim, kadınların karşı koyamadığı erkeklerin ortak özelliğini açıkladı.

Kendine güvenen sıradan görünümlü bir erkeğin, kadınlar konusunda, kendisinden daha yakışıklı bir hemcinsine göre daha şanslı ve başarılı olabildiğine şimdiye dek pek çok kez rastlamışızdır. Birçoğumuzun gözlemlediği bu ilginç durumun nedenini, artık bilim sayesinde biliyoruz.

Psychological Science dergisinde yayımlanan bir çalışma, görünümleri genel güzellik standartlarından uzak olsa da, özgüven dolu bir tavra sahip olan erkeklerin karşı cins söz konusu olduğunda kendilerinden daha yakışıklı hemcinslerinden niçin daha şanslı olduğunu araştırdı. Çalışmada 96 erkek ve 103 kadının katılımıyla bir speed date etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlikte her bir katılımcı, karşısındaki kişiyle 3 dakika kadar vakit geçirip bir sonrakine geçti. Çalışmanın sonunda kendilerini olduklarından daha fazla çekici bulan erkeklerin, kadınlar tarafından da daha çekici görüldüğü sonucuna ulaşıldı. Bunun yanı sıra özgüven unsurunun randevunun başarısı açısından da kilit rol oynadığı gözlemlendi. Bir başka deyişle, kadınların erkeklerde karşı koyamadığı özelliğin dış görünüş olduğu düşünülse de, durum böyle değil. Aksine karşı cinsin kendine duyduğu güven, dış görünüşten çok daha fazla etkileyici olabiliyor.

Bireyin kendisiyle ilgili düşüncelerinin gerçekleri yarattığı artık yaygın olarak bilinen bir gerçek. Bu açıdan değerlendirildiğinde, yürütülen bu çalışmada edinilen bulguların şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz. Genel geçer estetik standartlardan bağımsız bir şekilde kendinize duyduğunuz güvenin karşı tarafı da etkilediği kesin.

Kendine güvenen erkek nasıl davranır?

Özgüven sahibi erkeklerin bazı ortak özellikleri vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

•Özgüven sahibi erkekler kendilerine olduğu kadar başkalarına da değer verirler.
•Sağlıklarına ve bedenlerine dikkat ederler.
•İlişkideyken partnerlerini gereksiz kıskançlıklara boğmazlar.
•Fiziksel duruşlarına dikkat ederler, dik durmaya özen gösterirler.
•Giyimlerine dikkat ederler.
•Kendilerinden emindirler, topluluk içinde konuşmaktan çekinmezler, ancak konuşmalarının her zaman bir amacı vardır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.