İŞTE! Kadın ve Erkek dünyasına ait çarpıcı ayrıntılar

Sağlık dünyasının şaşırtıcı gerçeklerine yabancı değiliz. Her an estetik dünyasına ait çarpıcı istatistikî bilgiler karşımıza çıkıyor. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Uzmanı Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, estetik dünyasına ait bu çarpıcı bilgileri sizler için açıkladı.

Pazartesi 76 dk!

Araştırmalar kadınların pazartesi sabahı güne başlamak için hazırlanmaya 76 dakika ayırdığını gösteriyor. Ama bu süre cuma günü 19 dakikaya düşüyor.

Kadınsı dayanışmaya son!

Araştırmalar özellikle rimellerde kullanıma bağlı olarak yüksek oranda bakteri oluşumunu gösteriyor. Bu nedenle, ürünleri çok uzun süre kullanmak ve paylaşmak iyi bir karar değil!

Kaliteyi tercih edin!

Araştırmalar bazı kozmetik ürünlerde az miktarda da olsa sağlığa zararlı ürünler olduğunu gösteriyor. Bu nedenle kalite onayından geçmiş markaları tercih etmeye özen gösterin.

Beyler cildinize özen gösterin!

Kadınlar cilt bakımı konusuna takıntı derecesinde önem gösteriyor. Ancak 18 yaş ve üzeri erkeklerin yaklaşık %75’i cilt bakımı yapmıyor. Bu da erkeklerin artan güneş ve hava kirliliğinden daha fazla etkilenmesi anlamına geliyor.

Kadınların da saçları dökülüyor! Sanılanın aksine saç dökülmesi sadece erkeklerin başına dert olmuyor. Kadınların yüzde 40’ı da saç dökülmesinden muzdarip ve tedavi oluyor.

Makyajsız asla!

Her üç kadından ikisi makyajsız evden dışarı çıkmayı reddediyor. Kadınların makyaj konusunda çok hassas olduğunu gösteren araştırmalar aynı zamanda cilt bakımı konusunda da hassasiyetlerini ortaya koyuyor.

Erkeklerinki daha uzun!

Yine sanılanın aksine erkeklerin tırnakları kadınlara göre daha fazla uzuyor. Sağlıklı bir tırnak ayda ortalama 3,5 mm. uzar. Ancak oran bu yaş, mevsim ve beslenme alışkanlıklarına göre değişiklik gösteriyor. Mesela yazın tırnaklar daha fazla uzuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.