İŞTE! Hayatı kolaylaştırmanın 8 yolu

Mutluluk basit bulunan bir şey, peki biz hayatımızı nasıl sadeleştirebiliriz?

Biz hayatımızdaki ilişkileri, başarıları ve daha birçok şeyi zorlaştırıyoruz. İlk varoluşumuzdan beri her şeyi zorlaştırma eğilimi gösteriyoruz.

Mutluluk basit bulunan bir şey, peki biz hayatımızı nasıl sadeleştirebiliriz?

Size faydası olmayan her şeyden kurtulun

En son ne zaman bu gömleği giydiniz? Atın veya birine verin gitsin. En son ne zaman bir arkadaşınızla sohbet ettiniz? Randevularınızı iptal etmekten vazgeçin. Dedikleri gibi “Şişirmekten vazgeç” ve hayatınızı sadece ihtiyaç duyduğunuz şeylerle donatın.

Beklentilerinizle ile ilgili temiz bir sayfa açın

Zıtlık karmaşaya sebep olur. Hatalar belirsizliğe sebep olur. Hayal kırıklığıyla yaşamak karmaşıklığa sebep olur. Eğer tüm bu şeylerden kurtulmak istiyorsanız kendinize daha net hedefler belirlemeniz gerekir. Sonuçlar daha gerçekçi olacaktır.

Dikey ölçeklendirin yatay değil

Genellikle insanlar büyümeyi yatay olarak gerçekleştiriyor. Ancak artık bu düşünce tarzından vazgeçip farklı düşünmeye başlamalı ve yatay büyümeye çalışma yerine dikey büyümeye çalışmalısınız. Birçok farklı projelerde, hırslarda veya sorumluluklarda daha mantıklı düşünmek yerine aynı çözüm yöntemlerini deniyoruz. Geniş düşünmeye çalışma yerine daha mantıklı düşünmelisiniz.

Kalabalığı azaltın

İmkanlarınızın ötesinde bir bütçede hayat yaşamak ekonomik açıdan sizi çok zorlar. Çoğu zaman insanlar başarılı veya zengin görünmeye çalışır ve bu yüzden gerçekte var oldukları durumları göz ardı eder. Plansız yapılan bu hareketler ile aslında kendinize kötülük yapıyorsunuz. Hayatınızda keyfi davranmayı bırakmalı ve kendi sınırlarınızı net bir şekilde belirlemeniz gerekiyor.

Takviminizin dışına çıkmayın

Geçmişe yönelik planlar yapmak zekice olmaz. Bu yüzden geleceğe yönelik planlarınızı net bir şekilde ayarlamalı ve takviminizin dışına çıkıp olması gerekenler yerine başka şeyler yapmanız gelecekte geçmişte yapmanız gereken görüşmeleri ve işleri yapmanız anlamına gelir. Bu sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı olamaz. Elbette ki her zaman programınız tam uymayacaktır, bu durumda yapmanız gereken şey her zaman programlarınızda bir esneme ihtimalini göz önünde bulundurmak olmalıdır.

Dedikodu yapmayın

Yaşamınızı karmaşıklaştırmanın en hızlı yolu dramadır. Dedikodular ile hayatınızı karmaşıklaştırmaktan vazgeçmelisiniz.

Günlük doğru alışkanlıklar edinin

Bir şey kötüye gidince bunun bir tetikleyici olması ve sonraki tüm işlerinizde her şeyin kötü gitmesi olası bir durumdur. Bu yüzden güne nasıl başladığınız çok önemlidir. Bu sorunun en kolay çözümü yemeğe dikkat etmek ve spor salonuna düzenli gitmek gibi edineceğiniz günlük basit alışkanlıklar ile kendinizi daha iyi hissetmeyi sağlayabilirsiniz.

Her şey veya herkes gibi olmaya çalışmayın

Ve son olarak hayatta herkesin strese girmesine en çok sebep olan şey kendi olduğu kişinin çıkmaya çalışmasıdır. Yapabileceğiniz şeyler ve olduğunuz kişi aslında çok açık, kendinizi strese koymak yerine sadece kendiniz olmaya çalışın. Telaşa girmek yerine veya olmadığınız kişi davranmak yerine sadece işiniz üzerine odaklanın. İlk önce ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın. Kendinizi ifade edin. Kendinize karşı dürüst olun. Ve bir mıknatıs gibi yaşamda ihtiyacınız olan şeyleri çekin. Yaşamınızın daha fazla karmaşık olmasına gerek yok.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.