İŞTE! En uzun uzay yürüyüşü

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nden iki astronot, 7 saat 16 dakika istasyon dışında kalarak ABD tarihinin en uzun uzay yürüyüşünü yaptı.

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan yapılan ve istasyonda yenileme ve bakım amacı taşıyan yürüyüşe Scott Kelly ve uçuş mühendisi Kjell Lindgren katıldı.

7 SAATTEN FAZLA KALDI

Dünyadan yaklaşık 400 kilometre uzaktaki uzay istasyonundan dışarı çıkarak yürüyüşe başlayan iki astronot istasyon dışında 7 saatten fazla kalarak bu alanda NASA rekorunu kırdı.

İKİNCİ YÜRÜYÜŞ 6 KASIM’DA

Astronotların ikinci yürüyüşü ise 6 Kasım’da yapacakları bildirildi.

Uzay yürüyüşüne katılan Astronot Kelly, toplam 4 farklı görevde 383 gün uzay istasyonunda kalarak bu alandaki ABD rekorunun sahibi olmayı başarmıştı.

Uzay istasyonunda bazı teknik bakım ve yenileme görevini yerine getiren astronotlar, ABD’nin 32’nci uzay yürüyüşünü gerçekleştirdiler.

İstasyonda iki Amerikalı astronotun yanı sıra Rus Sergey Volkov, Mikhail Kornienko, Oleg Kononenko ile Japon Kimiya Yui de yer alıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.