İŞTE! Çocukların diş sağlığı için 7 öneri

Çocuklarımıza ağız, diş sağlığının önemini ve diş sağlığı için neler yapılması gerektiğini oyunlar ve şarkılar eşliğinde anlatmak; diş fırçalama alışkanlığını sevdirmek ve diş hekimi ile tanıştırmak için erken yaşlar çok önemlidir.

Ağız Diş Sağlığı Haftasında Çocuklara Diş Sağlığı Konferansları

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında, Dentram Ailesi olarak anaokulu çağındaki öğrencilerle Ağız Hijyen Eğitimi ve Diş Hekimi ile tanışma konferansları düzenliyoruz. Dentram Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Ortodontist Dr. Aylin Sezen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen etkinlikler; birebir diş hekimi ile temasa geçme, diş modeller üzerinde diş fırçalama teknikleri ve oral hijyen sohbetleri ile tamamlanıyor. Öğrencilerin ilgiyle katıldığı bu programın akabindeki süreç; kliniklerimize davet ederek, çocukların klinikte diş hekimi ile “ilk tanışması”, “aletleri tanıması”, “ortamdaki diğer çocukların tedavilerine tanık olması” yaşayabileceği diş tedavisi korkusunu azaltmakta ve kendini güvende hissetmesine yardımcı olması ile tamamlanmaktadır.

Dr. Yalçın, çocuklarınızın 3 yaş itibariyle diş kontrollerine başlanmasının, oluşabilecek problemlerin önlenmesi açısından önemini vurguluyor ve “Sağlık ağızda başlar” diyor

Dr. Aylin Sezen Yalçın, Anne Babalara rehberlik edecek 7 Diş Sağlığı Önerisini şöyle sıraladı

1- Çocuklarımız günde 2 kez diş fırçalama alışkanlığı edinmelidir.

2- 3 yaşından itibaren çocuklarımızın Diş Hekimi ile tanışması güven oluşmasına yardımcı olur.

3- Anne babaların dişlerde renkleşme olup olmadığını kontrol etmesi yerinde olacaktır.

4- 6 ayda bir Diş hekimi kontrolü, yeni çürük oluşmasını engelleyecektir.

5- Süt dişlerindeki çürük ihmal edilmemeli ve tedavisi ertelenmemelidir.

6- Çürük koruyucu önlemler (fissür örtücü ve flor) tüm dünyada uygulanan ve kabul görmüş bilimsel yaklaşımlardır.

7- 6 Yaşından itibaren Ortodontist muayenesi gereklidir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.