İŞTE! Bilim dünyasına göre bir insanın bize çekici gelmesini sağlayan nedenler

Kimileri ruh güzelliğini, kimileri ise yüz güzelliğine bakılarak çekici olup olmadığına karar verildiğini savunur. Yıllardır tartışılan, insanları birbirine çeken, onların birbirinden hoşlanmasını sağlayan gerçek şeylerin neler olduğu konusuna bilim insanları da el attı. İşte bilim dünyasına göre bir insanın bize çekici gelmesini sağlayan nedenler…

Erkekler, kemik yapısı annelerinin kemik yapısıyla benzerlik gösteren kadınları daha çekici buluyor. Araştırmacılar buna “seksüel basım” adını veriyor, yani yetişkinliğimizde hoşlandığımız yüzler, çocukken en sık gördüğümüz ve sevdiğimiz yüzün kopyası oluyor.

Alkol aldıktan sonra hiç olmayacak insanların size daha çekici gelmesi gerçek bir durum, çünkü sarhoş olduğunuzda gördüğünüz yüzdeki asimetriyi fark etme beceriniz kayboluyor.

Kadınlar sakallı erkeklerin biyolojik ve sosyal niteliklerinin daha yüksek olduğunu düşünüyor ve eş seçiminde buna önem veriyor. Ayrıca sakallı erkekleri daha erkeksi, cinsel olarak daha aktif, fiziksel olarak da daha çekici buluyorlar.

Online çöpçatan siteleri üzeinden yapılan bir araştırmaya göre kadınlar erkeklerin boyunu, erkekler ise kadınların kilosunu merak ediyor. Araştırmalara göre birinin çekici olup olmadığını değerlendirirken beynimiz ırk, etnisite ve kültür gibi olguları dikkate almıyor.

Ancak çekicilik çok da subjektif bir şey değil, elimizde olmadan bir takım evrensel kriterleri dikate alıyoruz. Yapılan araştırmalarda kadınların yumurtlama dönemlerinde kaslı, daha erkesi görünen erkeklerden hoşlandığı gözlemlendi. Ancak diğer zamanlarda tercihleri daha sosyal, daha anlayışlı, daha özellikli erkeklerden yana.

Dünya genelinde insanlar daha çekici görünmek için yılda 200 milyar dolar harcıyor. Bunun içinde kilo verme programları, kozmetik ürünler, saç ve cilt bakımı, parfüm ve estetik ameliyatlar gibi şeyler var.

Kadınlar, gençlere nazaran olgun erkekleri daha çekici buluyorlar. Araştırmacılar bunun sebebini, olgun erkeklerin bir eş, bir baba olma konusunda daha deneyimli ve donanımlı ve hayatlarını yoluna koymuş olmaları olarak açıklıyorlar.

Bunun tam tersine olgun erkekler genç kadınları daha çekici buluyor, bunun sebebiyse yaşlandıkça kadının üreme kabiliyetinin düşüyor olmasıymış.

37 farklı ülkede on binden fazla erkek arasındaki bir araştırmaya göre kadının dış güzelliği neredeyse her erkeğin listesinde birinci sırada. Aristotales olmuş, kendisi “güzellik, dünyanın en iyi referans mektubundan daha etkilidir” diyerek dış güzelliğin ne kadar önemli ifade etmiş.

Gazeteciler, çekici insanların haberlerini yapmakta çok daha hevesli, yani güzelseniz, yakışıklıysanız haber değeriniz daha fazla.

Çocuklardaki fiziki çekicilik genellikle daha akıllı ve arkadaş canlısı olmanızla ilgili, başka özellikler çocukların pek dikkatini çekmiyor.

Çekici birine tecavüz etmekle suçlanan birinin, çekici olmayan birine tecavüz etmekle suçlanan birinin ceza alma ihtimalin daha yüksek.

Fiziksel olarak çekici insanlar, kendileriyle aynı işi yapan diğer meslektaşlarından daha yüksek maaş alıyor, buna “güzellik sapması” adı veriliyor.

Siyasette de çekici olmak önemli, yapılan araştırmada çekici politikacıların diğerlerine nazaran daha çok haber olduğu görülmüş. Buna karşın, son derece çekici kadınların yaptıkları işin gerekliliklerini yerine getirme becerilerinin daha az olduğu düşünülüyor.

Yapılan bir çalışmada, lise öğrencilerinin öğretmenlerini iletişim kabiliyetlerine, dersi anlatma becerilerine, bilgilerine göre değil de fiziksel çekiciliklerine göre değerlendirdikleri ortaya çıkmış. Öğretmenler, yüz güzelliği olan öğrencilerin başarılı olmasını bekliyor, bu durum onların daha az ceza ve daha yüksek notlar almasına sağlıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.