İŞTE! Başarılı iletişimde 6 altın adım

Sağlıklı, güçlü, başarılı ve yaratıcı bireyler yetiştirmek için anne babanın dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri de iletişim.

Başarılı iletişimin altı adımdan oluştuğunu söyleyen Rehberlik Danışmanı Özde Gül Şen, bu adımlar konusunda önemli bilgiler veriyor…

Ben dili kullanın

Çoçuğunuzun yaptığı hatalı bir davranış sonrasında onu uyarırken “Sen yaramazsın” yerine “Ben bu hareketlerin sana yakışmadığını düşünüyorum ve çok üzülüyorum” demek daha uygun olur.

Gelişim düzeyini dikkate alın

İlkokul ikinci sınıfta okuyan bir çocuktan bir saat kitap okumasını beklemek hatadır. Gelişme düzeyine göre eğitim vermeniz gerekir.

Güven sorunlarına dikkat!

Ebeveyn çocuğuna karşı tutarlı olmalıdır. Mantıkla hareket eden ebeveyn çocukta güven duygusu yaratır ve iletişimi kuvvetlendirir.

Açıklayıcı olun

Çocuğu belirli durumlara karşı hazırlamak onun özgüvenini artırır. Hazırlıklı olan çocuklar aileyle daha sağlam iletişim kurarlar.

Cesaret ifade yetisini güçlendirir

Çocukla iletişimde onu cesaretlendirmek çok önemlidir. Ona küçük sorumluluklar vererek, empati kurmasını sağlayarak yapmaktan çekindiği durumlara karşı istekli olduğunu ifade etmesini sağlayabilirsiniz.

Sözlerine kulak verin

Söylediklerinin dinlenmediklerini düşünen çocuklarda özgüven problemi oluşur. Bunun meydana gelmemesi için anne babaların daima aktif olması gerekir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.