İŞTE! Ayyakkabı vurmalarına karşı 6 formül

Severek aldığınız o ayakkabılarla gönlünüzce gezebilmek için açılmasını mı bekleyeceksiniz?

İşte yeni ayakkabılarınızın vurmasını engellemek için uygulayabileceğiniz 6 yöntem…

Nemli gazete kağıdı

Vuran ayakkabınızı genişletmek için yapmanız gereken şey aslında dışarıya çıkmadan önce bir süre evde giyip açılmasını beklemektir. Ancak, “Bunu yapacak sabrım da ayak sağlığım da yok ve ayakkabıcıya da gidemeyeceğim” diyorsanız evde uygulayacağınız bir iki yöntem bulunuyor. Bunlardan bir tanesi ayakkabı içine nemli gazete kağıtlarını doldurmak ve bir süre genişlemesini beklemek. Nemli kağıtlar ayakkabınızı yumuşatarak genişlemelerini sağlayacaktır.

Su buharında bekletmek

Yine aynı şekilde ayakkabıcıya gitmeden daha pratik yöntemlerle ben bu işi çözmek istiyorum diyorsanız ayakkabınızı su buharına tutmak da bir çözüm olabilir. Su buharında bekleyen ayakkabınızın kalıbı genişler ve ayağınıza daha rahat oturur. Tabii su buharına tutarken dokusuna zarar vermemeye dikkat etmelisiniz.

Ayakkabı içine koyulabilecek silikon tabanlar

Ayakkabınız sizi rahatsız ediyorsa kalıbı yükseltecek ve ayağınızın ayakkabı içine daha rahat yerleşmesini sağlayacak silikon tabanlardan da kullanabilirsiniz. Bu tabanlar sayesinde ayağınız ayakkabının tabanından yükselir ve topuk bölümü daha rahat eder.

Buzdolabında bekletmek

Ayakkabı vurmalarında evde hemen kendi kendinize uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de ayakkabınızı buzdolabında yarım saat kadar bekletmektir. Soğuk havayla sertleşeceğini düşünüyor olsanız da deriye nüfuz eden nem dolayısıyla ayakkabınız kendini salacak ve ayağınıza çok daha kolay bir şekilde oturacak.

Ayakkabıcıda vuran bölgeyi yumuşatmak

Tüm bunları yaptınız ama bir sonuç alamadınız. O halde geçerken hemen bir ayakkabıcıya uğrayıp kolay bir işlemle ayağınızı vuran yeri ayakkabıcıya ezdirin. Ezilen bölge vuran yere daha yumuşak bir baskı uygulayacağından, daha az acıyla yolunuza devam etmeniz mümkün olacaktır.

Ayakkabıcıda bir gün kalıpta bırakmak

Tüm bunları yaptınız ama hiçbiri işe yaramadı. Ne yaparsanız yapın o ayakkabı tam aynı yerden ayağınızı vuruyor. O halde yapacak bir şey de kalmadı maalesef. En yakın ayakkabıcıya o çok sevdiğiniz ayakkabıları bir geceliğine teslim edin ve bir gece kalıpta kalmasına izin verin. Ertesi gün dilediğiniz gibi giyebilirsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.