İŞTE! Aşkla ilgili komik gerçekler

Bu yoğun duygu durumu bizi şaşırtmaya devam ediyor. İşte aşkla ilgili 13 küçük komik gerçek:

Aşk, zihin ve bedenimiz için en az oksijen kadar kritik bir ihtiyaç. Romantik bir ilişki her iki tarafı da daha mutlu kılıyor. Bağlılık ne kadar güçlü ise, mutluluk da o kadar büyük oluyor! Stres ve depresyon riski ise bir o kadar azalıyor.

Üstelik bu yoğun duygu durumu bizi şaşırtmaya devam ediyor. İşte aşkla ilgili 13 küçük komik gerçek:

Sabahları evden çıkmadan önce eşlerini öpen erkekler, öpmeyenlerden 5 yıl daha fazla yaşıyor.

İnsanların üçte ikisi, yeni tanıştıklarından çok, bir süredir tanıdıkları insanlara aşık olduklarını söylüyor.

Aşık olmak vücut ve zihin üzerinde sakinleştirici bir etkiye sebep oluyor ki bu da bir yıl boyunca sinir gelişimini yükseltiyor ve sinir sistemini yenilerken, hafızayı da geliştiriyor.

Aşk aynı zamanda derin bir korkunun yaratacağı strese de sebep olabiliyor. Aynı psikolojik tepkileri veriyoruz; gözbebekleri büyüyor, avuçlar terliyor ve kalp atışları hızlanıyor.

Beyin taramaları, sevdiğinin resmini gören insanların beynin ihtirasları kapsayan kısmında bir hareketlilik yaşadığını gösteriyor.

Kadınların yüzde 11’i çıktıkları ya da yeni tanıştıkları bir erkek hakkında internette araştırma yapıyor, erkeklerin ise sadece yüzde 7’si.

​Çiftlerin kişilikleri zamanla birbirine benziyor.

İnsanlar öpüşürken kafalarını sağ tarafa yatırmaya çok daha meyilliler (yüzde 65).

Kadınların yüzde 43’ü, kendileri bağlanmaya hazır olmadan, partnerlerinin evliliği düşünmesini istemiyor.

Yeni aşık insanlar düşük oranda serotonin hormonu salgılıyor, obsesif kompülsif hastalığı olanlar kadar düşük. Belli ki bu yüzden kendimizi aşık olduğumuz insana takıntılı olma seviyesinde, fazlası ile kaptırıyoruz.

Uluslararası Philadelphia Havaalanı, bir ankete göre, aşık olunacak bir numaralı havaalanı seçildi.

Shakespeare’in ünlü aşk hikayesi Romeo ve Juliet’in geçtiği İtalyan şehri Verona, her sevgililer gününde Juliet adına 1,000’e yakın mektup alıyor.

Her 5 uzun süreli ilişkiden birisi, çiftten biri ya da her ikisi de başka bir ilişki içinde olduğu zaman başlamış oluyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.