İŞTE! Arda Turan’ın en büyük hayali

Arda Turan en büyük hayalinin TFF başkanı olmak olduğunu açıkladı.

Barcelona forması giyen Arda Turan, futbolu bıraktıktan sonra TFF başkanı olmak istediğini söylerken, “Galatasaray 1987 jenerasyonuna ne oldu?” sorusu ile Türk futbolunda yaşanan sorunlara vurgu yaptı.Sabah Gazetesi’ne konuşan milli futbolcunun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“TFF BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM’

“Futbolu bıraktıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı olmak istiyorum. Teknik direktörlük de olabilir ama benim hocalığım Türkiye’de zor. Ben futbolculuğumdaki gibi teknik direktör olacağım. Haksızlık karşısında kavga eden… İnandıkları için yaşayan. Biraz Simeone, biraz Fatih Terim, biraz Luis Enrique, biraz Hagi, biraz Hiddink, biraz Rijkaard. Hepsinden bir şeyler öğreniyorum. Sadece hafızamda değil, çok not aldım. Fakat isimlerle değil, fikirlerine inandığım insanlarla devam edeceğim. Mesela bizim Mert Çetin’i yanıma alacağım. Onu, zekasını kullanacağım. Bir gün bir yerlerde bir şey olursam yöneticiler sadece tebrik etmek için, başarı dilemek için gelebilir. Yönetici holding yönetsin, inşaat yapsın. Kulübün maddi işini yapsın. Sportif tarafı işi bilene bıraksın. Yönetici teknik direktörden, spor akademisi bitirmiş adamdan nasıl anlar? Biz şimdi kuma, tuğlaya karışsak bozulmaz mı adam? Bunu değiştirmeli Türkiye.

”KULÜP DEDİĞİ BÖYLE OLUR”

Benim en büyük merakım şu; Galatasaray 1987 jenerasyonuna ne oldu? 40 maç yenilmeyen, Fabregas’ları yenen, çoğunluğunu Galatasaray’ın oluşturduğu o Milli Takım’a ne oldu? İstediğin kadar paran olsun. Bir kültürün, saygınlığın olacak. Değerlerin uğruna skorlardan, kupalardan vazgeçeceksin. 1 sene, 2 sene, 3 sene… Sonra bak bakalım ne oluyor! Benim rolümde Iniesta’nin dışında, Rakitic oynuyor. Hazard benden daha hızlı ama o da benzer oynuyor. Verratti yetenekli ama onun oyun stili başka. Barcelona’da antrenör Carlos var, 30 senedir kulüpte. Atletico Madrid’in malzemecisi 35 senedir çalışıyor. Bir başkası 40 senedir. Kulüp dediğin işte böyle olur. Uluslararası bir futbolcu olarak artık yardım alıyorum. Evde iki tane asistanım var. Birçok değerli isimden de sürekli fikir alıyorum.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.