İstanbul trafiği kilitlendi! İBB yoğunluk haritası kilitlendi

Kar başladı, İstanbul trafiği kilitlendi!Akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı ve soğuk hava İstanbul trafiğini kilitledi. Trafik yoğunluğu yüzde 90’a kadar çıktı.

İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. Özellikle Arnavutköy ve civarında etkili olan yağış nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olması beklenen kar yağışı 15.00 sıralarında başladı. Özellikle Arnavutköy ve civarında kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

İstanbul trafiği adeta durma noktasına geldi

Mesai saatinin bitimiyle beraber yoğunlaşan trafik yüzde 90’a çıkarken, TEM’de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Meteoroloji günler öncesinden uyarmıştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İstanbul’da halen güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esen rüzgarın öğleden sonra kuzeybatı (karayel) yönüne dönerek, kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmeye devam edeceği ve 10 derece üzerinde bulunan hava sıcaklığının akşam saatlerine doğru hızla azalarak sıfır dereceye ineceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağmur ve sağanak şeklindeki yağışın, saat 16 civarında İstanbul’un batısında Çatalca Silivri hattında karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği saat 20’ye kadar il geneline yayılarak yoğun kar olarak gece boyu ve Cumartesi günü devam edeceği ve 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakacağı bekleniyor. Pazar gününden itibaren kar yağışının etkisini azaltarak aralıklarla önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin 10 derece altında seyredeceği ve gündüz sıcaklıklarının bile İstanbul’un büyük bölümünde hafta ortasına kadar sıfır derecenin altında olacağı tahmin ediliyor” denildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.