“İstanbul Kırmızısı” Roma’da özel bir gösterim yaptı

Filmleriyle bugüne kadar dünya çapında büyük ilgi gören başarılı yönetmen Ferzan Özpetek’in yeni filmi “İstanbul Kırmızısı”nın, geçtiğimiz gün Roma’da basın toplantısı ve özel gösterimi düzenlendi.

Basının yoğun ilgi gösterdiği gösterimde, doğduğu şehri terk eden ve geçmişine, şehre yabancı kalan Orhan’ın gözlerinden anlattığı İstanbul izleyenleri kendisine aşık etti.

blank

İSTANBUL KIRMIZISI
ROMA’DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ!

Gündüz gerçekleşen basın gösterimi ve basın toplantısının ardından, Teatro Adriano sinemasında filmin İtalyan davetlilerinin katılımıyla özel gösterimi düzenlendi. “İstanbul Kırmızısı”nın Roma özel gösterimi, büyük ilgi gördü.

Ferzan Özpetek, Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsür ve filmin İtalyan ortak yapımcısı Tilde Corsi ve Gianni Romoli’nin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısı ve görkemli gösteriminde davetliler; konusu, kurgusu ve prodüksiyonuyla bir hayli merak edilen filmi dakikalarca ayakta alkışladı.

2 Mart’ta İtalya’da, 3 Mart’ta Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanan “İstanbul Kırmızısı”, öyküsüyle, İstanbul’un görünmeyen yüzüyle izleyenleri sarsmaya hazırlanıyor.

Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, İmaj ve İtalya’dan R&C Produzioni ve Faros Film ortaklığıyla gerçekleşen; Türkiye’nin yıldızlarından oluşan kadrosuyla heyecan yaratan filmin başrollerinde Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsür ve Nejat İşler yer alıyor. Adeta İstanbul’un başrol oynadığı film, eve dönüş, hesaplaşma ve aşk hikayesini çarpıcı bir dille anlatıyor.

Kısaca hikaye

Uzun yıllar yurtdışında yaşamakta olan yazar Orhan, ünlü yönetmen Deniz’in ilk romanının düzeltmelerini yapmak için İstanbul’a gelir. Her ne kadar İstanbul değişmiş olsa da, Orhan İstanbul’da kendine ait anılarına, çocukluk yıllarına, ailesine ve yaşanmış aşklara ait izlere rastlar. Kısa İstanbul ziyaretinde karşılaştığı Neval ise Orhan için; kapattığı kapıların arasından sızan tutkulu bir aşka dönüşecektir. Bu aşk tekrardan hayata dönmesine yetecek midir?

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.