İsimsizler’den şehitlere duygu yüklü sözler

Ekranların altyazısı, kahramanların alın yazısıdır…

Geçtiğimiz akşam ikinci bölümü yayınlanan İsimsizler’de yine yürek yakan sahneler vardı.

Kurgudan uzak sadece gerçekleri anlatmak amacı ile ekran serüvenine başlayan ve ülke gündeminde olan her olayı en yalın hali ile izleyicisi ile buluşturanİsimsizler’e bu hafta şehitlere okunan sözler damga vurdu.

Virankaya’da bir çatışma sonrası vatan için kendinden vazgeçen 9 şehitin ardından Kaymakam Fatih Keskin’in ağzından dökülen cümleler seyirciyi derinden etkiledi.

“Bu gece 9 şehidimiz var. 9 şehit, 9 tabut demek… 9 mezar, 9 mezar taşı demek… Peki ya başka? 9 ay yıldızlı bayrak, 9 acı haber, ateş düşen 9 tane ev demek. Gözü yaşlı 9 anne demek. Gözünün yaşını içine akıtan ama şehit oğullarının ardında sıradağlar gibi dimdik duran 9 baba demek. Yarım kalmış hikâyeler; vuslata varamamış sevdalar demek. Nikâh defterine adını yazamayan ama yârinin ismini yüreğine kazıyan nişanlılar demek. Babasının elinden tutmuş çocukları gördükçe bir ömür içindeki yarayı kanatacak yetimler demek. Oğlunun mürüvvetini göremeyen analar, en mutlu gününde dahi annesinin yanındaki boş sandalyeye bakıp ağlayan gelinlik kızlar demek. Virankaya için 9 adam toprağa düştü bu gece. İnsanlar evinde rahat uyusun diye, vatan toprağı işgal edilmesin diye, haritada belki yeri bile bulunamayacak küçücük bir ilçede 9 kahraman ölümün üzerine yürüdü. 9 eve ateş düşecek bu gece ve bu haber “son dakika” diye haykıran bir altyazıyla duyurulacak. Ekranların altyazısı, kahramanların alın yazısıdır. Bu da elbet bir gün duyulacak. Er ya da geç…” sözleri ile seyirciyi gözyaşına boğan sahne, sosyal medyada da çokça konuşuldu.

Hilal sevdalısı ekip İsimsizler her Pazartesi saat 20.00’de Kanal D’de!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.