İnterpol Şeyma Subaşı’nın düşmanlarının peşinde

Sosyal medyada Şeyma Subaşı’nın montajlı videolarını paylaşan üç kişi gözaltına alındı. Yurtdışına kaçan şüphelilerden birini Interpol arıyor. 15 kişi hakkındaysa adli işlem sürüyor.

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın eşi Şeyma Subaşı’nın başı uzun zamandır sosyal medya çetesiyle dertteydi. İstanbul savcılığının açtığı soruşturma üzerine harekete geçen asayiş ekipleri 9 Aralık 2016 tarihinden itibaren sosyal medya hesapları aracılığıyla Şeyma Subaşı’na hakaret eden kişileri yakalamak için operasyon başlattı.

BİLGİSAYARI KIRMAYA ÇALIŞTI

İddiaya göre bir grup kadın Şeyma Subaşı hakkında montajlanmış hakaret içeren görüntüleri organize şekilde sosyal medyada paylaşıp yayıyordu. Bilişim ekiplerince yapılan operasyonda Yeşim N. (38) İstanbul’da, İlknur R. (37) ise Mersin’de gözaltına alındı. Şüphelilerin gözaltı işlemleri sırasında Yeşim N. suç delillerini yok etmek için kullandığı tablet bilgisayarı kırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Şüphelilerinden Canan K.’nın ise bir süre önce yurt dışına çıktığı ve yakalanması için Interpol aracılığıyla işlemlerin sürdüğü belirtildi.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Bu operasyonun tamamlanmasının ardından Şeyma Subaşı’nın hakaretlerin devam ettiği yönündeki ikinci şikayeti üzerine tekrar harekete geçen polis ekipleri bu kez Yazgülü T.’yi de Avcılar’da gözaltına aldı. Şüphelinin bilgisayarında Subaşı’na hakaretin dijital delillerinin bulunduğu belirtildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, Şeyma Subaşı’ya hakaret iddiasıyla 15 kişinin daha adını tespit etti. Bu kişilerin yakalanması için çalışmaları devam ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.