İnternette film izleme dönemi artık tarihe karışıyor 

İnternet kullanıcılarının en büyük keyfi ‘internette film izleme dönemi’ artık tarihe karışıyor. Korsan sitelere savaş açan Kültür Bakanlığı, bedava film yayını yapan siteleri doğrudan kapatacak.

Meclis’e sunulacak olan son yasa taslağı, internette film izleme olayını tariha karıştıracak. Kültür Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı telif yasa taslağı yakında Meclis’e getirilecek. Sanatçıların dijital ortamdaki haklarını korumak için, bir savcının yönetiminde Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi kurulacak.

BEDAVA FİLM YAYINI YAPAN SİTELERİN FİŞİ ÇEKİLECEK

Meclis’e sunulacak yasa taslağı ile korsan film yayını yapan siteleri tamamen erişime kapatacak bir merkez kurulacak ve korsana geçit verilmeyecek. Kültür Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı telif yasa taslağı yakında Meclis’e getirilecek. Sanatçıların dijital ortamdaki haklarını korumak için, bir savcının yönetiminde Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi kurulacak.

Bu merkez internet üzerinden film, müzik, kitap, bilimsel çalışmalar, şiir ve beste gibi emek verilerek icra edilen çalışmaları yayınlayan internet sitelerini kapatmaya yönelik olacak.

Engelleme telif hakkı sahibinin Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi’ne başvurmasıyla başlayacak. Başvuru sonrası görevli savcı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra siteyi erişime kapatacak. Telif hakkı sahibi isterse bu site yöneticilerine dava açabilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.