Instagram kullanıcıları dikkat!

Fotoğraf paylaşım platformu, üçüncü parti uygulamaları engelledi. Instagram’ın geçtiğimiz çarşamba günü yaptığı API güncellemesiyle, servisin çok sayıda üçüncü parti uygulamayı engellediği belirtiliyor.

Üçüncü parti uygulamalar, kullanıcıların orijinal Instagram uygulamasını indirmeden Instagram hesaplarını kullanmalarına, fotoğraf yüklemelerine imkan veriyordu. Ancak bu uygulamalar Çarşamba gününden beri çalışmıyor.

Artık Instagram API’sine ulaşma hakkı kalmayan Gramfeed, Mixagram, Fastfeed ve Padgram gibi popüler uygulamalar tamamen işlevsiz hale gelmiş durumdalar.

Ayrıca fotoğraf paylaşım ağı içinden çektiği fotoğrafları kullanabilen Flipboard gibi uygulamalarda da sayfalar artık boş görünüyor.

Instagram, bu önlem sayesinde, giderek büyüyen kullanıcı kitlesinin üçüncü parti uygulamalardan zarar görmesini engellemeye ve orijinal uygulamaya daha fazla kullanıcı çekmeye çalışıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.